Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση καμουφλαρισμένης κεραίας!

Πύργος: Κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση ...

Ηλεία

Την απομάκρυνση καμουφλαρισμένης κεραίας κινητής τηλεφωνία ζητούν πάνω από 270 πολίτες της περιοχής Ιτιάς στον Πύργο, με κείμενο διαμαρτυρίας και υπογραφές.

Όπως καταγγέλλουν οι υπογράφοντες, στην ταράτσα ημιτελούς πολυκατοικίας στη γωνία των οδών Θεμιστοκλέους 26 και Δεληγιάννη είναι τοποθετημένη σε αυτοσχέδια καμινάδα μια «εντέχνως καμουφλαρισμένη κεραία με συναφή μηχανήματα» σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην οποία είναι σε πολύ κοντινή απόσταση δύο ξενοδοχεία, γραφεία και  τουλάχιστον τρία σχολεία σε απόσταση αναπνοής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.Πατρίς, η κεραία εγκαταστάθηκε τον Απρίλιο του 2015 στο συγκεκριμένο σημείο και είναι αδειοδοτημένη από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ωστόσο, λόγω και του ότι δεν είναι πολύ καιρό εγκατεστημένη, δεν έχει γίνει μέτρηση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Όπως δήλωσε στην εφ.Πατρίς υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕΑΕ, «οι μετρήσεις γίνονται στο 20% των κεραιών που μας δίνει η ΕΕΤΤ είτα έπειτα από σχετικό αίτημα κάποιου ενδιαφερόμενου. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει κατατεθεί επίσημα τέτοιο αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί στο 20% των κεραιών για έλεγχο».

Σχετικά με το καμουφλάρισμα απάντησε ότι «δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε στην αδειοδότηση ούτε στην ακτινοβολία. Είναι μια πρακτική που υιοθετούν οι εταιρείες για να μην προκαλείται ανησυχία, αλλά δυστυχώς φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα διότι προκαλεί καχυποψία».

 

Όπως συμπλήρωσε το στέλεχος της εταιρείας, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για την εγκατάσταση μιας κεραίας: «Όταν μια εταιρεία ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει μια κεραία θα πρέπει να στείλει τεχνική μελέτη ραδιοεκπομπών  βάσει της οποίας δίνεται η γνωμάτευση.  Ελέγχουμε ουσιαστικά το τοπογραφικό  διάγραμμα, τι κτίρια υπάρχουν γύρω, τι κεραίες,  για να εκδώσουμε ή να μην εκδώσουμε τη γνωμάτευση,. Εμείς εξετάζουμε όλα τα στοιχεία του φακέλου που είναι απαραίτητα για την τελική άδεια. Προφανώς η μέτρηση σε μια κεραία δεν μπορεί να γίνει πριν από την εγκατάσταση. Γενικότερα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι από την εικόνα που έχουμε οι υπερβάσεις είναι μεμονωμένες και συναντώνται συνήθως σε πάρκα κεραιών. Άλλωστε, σε κάθε ελεγχόμενη κεραία γίνονται τρεις έλεγχοι ετησίως».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται, σε πρώτη φάση, οι σχετικές ενέργειες των κατοίκων για την κατάθεση αιτήματος για να γίνει μέτρηση στην κεραία, ενώ η λίστα των υπογραφών συνεχώς διευρύνεται, προκειμένου να απεγκατασταθεί η κεραία.

 

patrisnews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις