Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανησυχία... made in China από ΕΚΤ και Λαγκάρντ

Ανησυχία... made in China από ΕΚΤ και Λαγκάρντ

Δυνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία

Την ανησυχία της για την επιβράδυνση στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές και για τις δυνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία εξέφρασε χθες από τη Λίμα του Περού η Κριστίν Λαγκάρντ, στην ομιλία της με την οποία «άνοιξε» τις εργασίες της ετήσιας Συνόδου ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και της Συνόδου υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20. Αντίστοιχο προβληματισμό... made in China αποκάλυψαν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ (2-3 Σεπτεμβρίου) που δημοσιεύθηκαν χθες.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Πέτερ Πράετ δήλωσε ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες σκιάζουν τις προοπτικές σε όλο τον κόσμο... Αν και είναι ακόμα πρόωρο να συμπεράνουμε εάν οι εξελίξεις αυτές θα έχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί».

Σε χθεσινή ομιλία του, ο κ. Πράετ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέροντας ότι «το οικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από περιρρέουσα απαισιοδοξία για την δυναμική της ανάπτυξης». Αναλυτές εκτιμούν ότι τα σχόλια αυτά υποδεικνύουν ότι ο διάλογος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με το εάν είναι σκόπιμη η διεύρυνση του προγράμματος εκτύπωσης χρήματος θα «ανάψει» το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν θα προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις