Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα:Στον Εισαγγελέα σήμερα οι δράστες που έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους από το Μέγα Σπήλαιο-Ρουμάνοι προσκυνητές εμφανίστηκαν ως ιερείς

Καλάβρυτα:Στον Εισαγγελέα σήμερα οι δράσ...

Το μεσημέρι της Τρίτης

07.25 Σε πέντε ανέρχεται ο αριθμός των συλλήψεων για την υπόθεση της κλοπής του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, από το Μέγα Σπήλαιο. Πρόκειται για άνδρες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Καλαβρύτων. Ανακουφισμένος και συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, για τη σύλληψη και τον εντοπισμό του λειψάνου από την αστυνομία.

 

Νεώτερη ενημέρωση: Ώς ιερείς εμφανίστηκαν οι δύο εκ των τριών Ρουμάνων που έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους. Οι δράστες φέρεται να είχαν επισκεφθεί εδώ και δύο ημέρες πάλι το Μοναστήρι, προκειμένου να κάνουν αυτοψία του χώρου.

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι  μόλις έφθασαν με το γκρουπ και άρχισαν να επισκέπτονται τους χώρους που ήφη γνώριζαν   απασχόλησαν έναν από τους μοναχούς και άρπαξαν το λείψανο.

 

Νεότερη ενημερωση: Το αριστερό χέρι-ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους έκλεψαν το μεσημέρι της Τρίτης από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων δύο Ρουμάνοι, μέλη γκρουπ που είχε μεταβεί στη Μονή για προσκύνημα.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η κλοπή έγινε αντιληπτή και καταγγέλθηκε από τον ηγούμενο. 

Καθώς το λεωφορείο που μετέφερε τους Ρουμάνους, ένα και ένα , καθυστερούσε να αναχωρήσει, οι δράστες έκρυψαν το ιερό λείψανο στον περιβάλλοντα χώρο, κάτω από ξερά χόρτα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ανέκριναν όλο το γκρουπ, με αποτέλεσμα να προκύψουν ενδείξεις ενοχής για τους δύο συγκεκριμένους άντρες, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.

Το λείψανο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Πατρών, που ερευνά πιθανή εμπλοκή δύο άλλων Ρουμάνων στην κλοπή.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Καλαβρύτων, με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής.

 

 

Πρώτη ενημέρωση: Κομμάτι του αριστερού χεριού του Αγίου Χαραλάμπους που φυλάσσεται στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων έκλεψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης δύο Ρουμάνοι οι οποίοι συμμετείχαν σε γκρουπ τουριστών από την γειτονική χώρα που επισκέφθηκαν για προσκύνημα τη Μονή.

Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, δύο άνδρες άρπαξαν το ιερό λείψανο του Αγίου και το έκρυψαν στον κήπο του Μεγάλου Σπηλαίου μέχρι να αποχωρήσει από το σημείο το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Όμως στο μεταξύ έγινε αντιληπτή η κλοπή και μοναχοί ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία, άνδρες της οποίας, ανέκριναν επί της ουσίας όλο το γκρουπ των επισκεπτών. Στην πορεία αυτής της διαδικασίας διαπίστωσαν ότι τα δύο άτομα έπεφταν σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να αποσπάσουν τελικά την ομολογία τους.

Μάλιστα οι Αστυνομικοί βρήκαν άμεσα και το κλεμμένο χέρι του Αγίου Χαραλάμπους. Οι δύο δράστες αναμένεται την Τετάρτη να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαβρύτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Κεφαλονιά: Βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις