Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Από σήμερα ξεκινούν οι δεύτεροι ψεκασμοί για τον δάκο

Ηλεία: Από σήμερα ξεκινούν οι δεύτεροι ψ...

Διαβάστε σε ποιες περιοχές θα γίνουν

Από την   Δ/νση  Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώθηκε ότι  σήμερα  Τετάρτη  23  Σεπτεμβρίου  ξεκινά   ο δεύτερος  δολωματικός ψεκασμός για  την καταπολέμηση του δάκου, από τα συνεργεία των εργολάβων,  τμηματικά στα  παρακάτω τοπικά δημοτικά διαμερίσματα:

3ος Τομέας:  Καρδαμάς, Δουνέικα, Μυρτιά, Σκαφιδιά, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο

12ος Τομέας: Ζαχάρω, Ξηροχώρι

13ος Τομέας: Ροδινά, Σχίνοι, Κακόβατος, Καλίδονα

14ος Τομέας : Νέα Φιγαλεία

Στην συνέχεια και σύμφωνα με την εξέλιξη του δακοπληθυσμού, την ωρίμανση των ελιών, αλλά και την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής θα κλιμακωθεί ο δολωματικός ψεκασμός στις υπόλοιπες ελαιοκομικές περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ψεκασμών θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των τοπικών κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι  ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες και ώρες των ψεκασμών.
Οι   μελισσοκόμοι που οι κυψέλες τους βρίσκονται σε απόσταση  μέχρι και  πέντε χλμ. από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών, παρακαλούνται για την προστασία των μελισσοσμηνών τους. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους.
Κατά τον ψεκασμό θα ψεκάζονται όλα τα δέντρα σε ελαιώνες με αραιή πυκνότητα δέντρων (λιγότερα από 10 δέντρα στο στρέμμα), ανά δεύτερο δέντρο στους μέτριας πυκνότητας ελαιώνες (10-18 ελαιόδεντρα ανά στρέμμα) και ανά τρίτο δέντρο στους πυκνούς ελαιώνες (περισσότερα από 18 δέντρα ανά στρέμμα).
Για τις τοποθεσίες που δεν μπορεί να καλύψει το ψεκαστικό μηχάνημα (έλλειψη δρόμου, μεγάλη κλίση εδάφους, αλλεπάλληλοι περιφραγμένοι ελαιώνες κ.λ.π.) θα χρησιμοποιούνται ψεκαστήρες πλάτης.

Θεωρούμε ότι η παρουσία των ελαιοκαλλιεργητών στις παραπάνω περιοχές  αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση τους και εκτιμούμε ότι αυτή η παρουσία θα συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και τελικά στην επιτυχία του όλου έργου της δακοκτονίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις