Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερά Μητρόπολη Πατρών: Εξελέγη Επίσκοπος Τρωάδος ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Μποζίνης

Ιερά Μητρόπολη Πατρών: Εξελέγη Επίσκοπος...

Γεννήθηκε το 1971 στην Πάτρα

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, με μεγάλη χαρά χαιρετίζει  την εκλογή του νέου επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Πέτρου Μποζίνη.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών άπας ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, χαιρετίζουν με βαθειά συγκίνηση και μεγάλη χαρά την εις Επίσκοπον εκλογή του μέχρι πριν από λίγο Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Πέτρου Μποζίνη, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τρωάδος.

Ευχαριστούν εκ βαθέων τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, διότι με την Χάρη του Θεού ανύψωσαν στον τρίτο Βαθμό  της Ιερωσύνης, έναν εκλεκτό Κληρικό, ο οποίος πιστεύουμε ακράδαντα ότι και από την νέα του θέση θα διακονήσει με αφοσίωση στην Αγία και Ορθόδοξο Εκκλησία μας και με σεβασμό στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος Μποζίνης γεννήθηκε το 1971 στην Πάτρα. Το έτος 1997 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 2002 Πρεσβύτερος απὸ τον μακαριστὸ Μητροπολίτη Πατρών κυρὸ Νικόδημο (Βαλληνδρά), απὸ τον οποίον ἐλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Υπηρέτησε ως διάκονος και εφημέριος στην Πάτρα και με απόσπαση στην Ιερα Μητρόπολη Γερμανίας, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Μετά το πέρας του διδακτορικού του επανελθών στην Πάτρα ετοποθετήθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο  στον Ιερὸ Ναό των Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου Πατρών, με την ευθύνη της λειτουργικής εξυπηρετήσεως και της πνευματικής καθοδηγήσεως των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης, υπηρέτησε αρχικά ως τεχνικός και στην συνέχεια ως Υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικὸ και Τηλεοπτικὸ Σταθμὸ «Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, εως πριν από λίγο καιρό, όπου εζητήθη το Απολυτήριό του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας, όπερ και εδόθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, προκειμένου ο εν λόγω Κληρικός να υπηρετήσει τον ελληνισμό της διασποράς.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικεύτηκε στον τομέα της Ηλεκτρονικής – Ραδιοηλεκτρολογίας.

Ἐλαβε το πτυχίο της Θεολογίας απὸ το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακὲς σπουδὲς (Master) στο Στρασβούργο (Γαλλία), όπου και ολοκλήρωσε με βαθμὸ άριστα την διδακτορικὴ διατριβὴ στον τομέα της Συγκριτικής Λειτουργικής, υπὸ την εποπτεία των καθηγητών Marcel Metzger και Jean Luc Hiebel, με θέμα: «Οι ευχὲς περὶ του μυστηρίου της Βαπτίσεως στο Βερβερινὸ ευχολόγιο».

Σήμερα πραγματοποιεί μεταδιδακτορικὴ διατριβὴ (Postdoc) στον τομέα της Βυζαντινής Φιλοσοφίας στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, υπὸ τὴν επίβλεψη του Κοσμήτορος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Χρήστου Τερέζη.

Ομιλεί την αγγλικὴ και την γαλλική.

Στον νέο Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Τρωάδος άπας ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ευχόμαστε να ζήσει έτη πολλά και να είναι ΑΞΙΟΣ.

Σημειωτέον, ότι πριν από ένα έτος από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξελέγη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, όπως και ο νυν εψηφισμένος Επίσκοπος Τρωάδος, είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομιτίσσης Πατρών.

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Τρωάδος Πέτρου, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 8 Νοεμβρίου 2015.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις