Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στέκια ναρκωτικών σε κεντρικά σημεία του Πύργου, έχουν θορυβήσει τους πολίτες

Στέκια ναρκωτικών σε κεντρικά σημεία του...

Σε παλιές γειτονιές της πόλης, αλλά ακόμη και στο κέντρο

Σε παλιές γειτονιές της πόλης, «σκοτεινές» φιγούρες κάνουν την επανεμφάνισή τους στον Πύργο. Σε σημεία που η έλλειψη φωτισμού παρέχει «άσυλο», σε εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουν στοιχειώσει, σε πεζοδρόμια που ψυχή δεν περπατά τη νύχτα, χρήστες ναρκωτικών ουσιών παίρνουν τη δόση τους, την κάθε είδους δόση τους. Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Γειτονιές που άλλοτε ήταν γεμάτες ζωντάνια και τώρα σιγά – σιγά ερημώνουν βρίσκουν «καταφύγιο» περιθωριακοί τύποι, κυρίως στο σκοτάδι, αλλά και μέρα μεσημέρι. Αδύνατες φιγούρες, σχεδόν σκελετωμένες κάποιες φορές, «στήνονται» με τις ώρες σε γωνιές, σκαλοπάτια, εισόδους ερειπωμένων σπιτιών. Άλλοι για να πάρουν τη δόση τους, άλλοι για να δώσουν μια δόση σε κάποιον άλλο. «Βαποράκια» και «χρήστες» όλοι μαζί κινούνται περίεργα σε γειτονιές όπως η ενορία του Αγίου Αθανασίου, ή τις οδούς Λιούρδη, Τάκη Σινόπουλου, Αναπαύσεως Μίλτωνος Ιατρίδη και άλλες.

Και εκεί που τους βλέπεις για ώρες ακίνητους σε ένα σημείο ξαφνικά ξεκινούν μια πορεία με ταχύτητα και χάνονται μετά από μια τυχαία συνάντηση με κάποιο άλλο πρόσωπο, σε ένα αλισβερίσι που γίνεται πάνω στην κίνηση. Στην άλλη πλευρά του σκηνικού, θα βρεις νεαρούς άντρες να έχουν καταρρεύσει σε κάποια μεριά του δρόμου, που θα τους σηκώσουν «φίλοι». Σε άλλη περίπτωση θα δεις στο δρόμο κάτω χρησιμοποιημένες σύριγγες του λευκού θανάτου. Δεν είναι πάλι λίγες οι φορές που οι περαστικοί θα δουν σωριασμένο στο δρόμο κάποιο άτομο και είτε θα φοβηθούν να πλησιάσουν, είτε πάλι θα καλέσουν το ΕΚΑΒ και θα φύγουν για να «μην μπλέξουν».

Στην εποχή της κρίσης, τα ναρκωτικά περιορίζονται σε σχέση με την παλιότερη κατάσταση που επικρατούσε. Οι δόσεις της ηρωίνης λίγες και οι χρήστες αναζητούν άλλους τρόπους για να φτιαχτούν. Κάποιο τσιγαριλίκι αλλά κυρίως χάπια τα οποία καταναλώνουν σε συνδυασμό με αλκοόλ και το αποτέλεσμα σε ακραίες περιπτώσεις να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Κάποιοι άλλοι μπορούν να μπλέξουν ακόμα και με άλλες νέες μορφές ναρκωτικών ουσιών.

Το θέμα είναι πως τα «φαντάσματα» έκαναν και πάλι την επανεμφάνισή τους σε γειτονιές της πόλης και αυτό είναι ένα άσχημο δείγμα των καιρών.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις