Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας – Απροθυμία από τους επιλαχόντες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές – Τι θα κάνουν Ευ. Κατσακούλης και Ηλίας Γρηγόρης

Τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας – Απρο...
Βγενόπουλος Φάνης

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα προς την ηγεσία του κόμματος

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλάζει άρδην και το τοπικό εσωκομματικό σκηνικό. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πλέον ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, καθώς οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thebest.gr υπάρχει απροθυμία των στελεχών που ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο.

Από τους νυν βουλευτές μόνο η Σία Αναγνωστοπούλου θα είναι εκ νέου υποψήφια, καθώς ο Βασίλης Χατζηλάμπρου έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η Μαρία Κανελλοπούλου έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια.

Ξεκάθαρη θέση έλαβε και ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου ο γιατρός Ευάγγελος Κατσακούλης, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε ανοικτό να προσχωρήσει στη «Λαϊκή Ενότητα», χωρίς όμως και αυτό να είναι βέβαιο. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κατσακούλης θα λάβει σαφέστατη θέση εντός των επόμενων ημερών.

Ιδιαίτερα όμως προβληματισμένος είναι και ο Ηλίας Γρηγόρης, ο οποίος αν και παραμένει ενεργός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, ακόμη δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση εάν θα είναι υποψήφιος.

Εκτός ψηφοδελτίου θα είναι και ο Τάσος Γιακουμής – προερχόμενος από την ΚΟΕ όπως και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου - ο οποίος προ ημερών παραιτήθηκε και από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, ο κ. Γιακουμής δεν έχει αποφασίσει εάν θα κατέβει με το κόμμα Λαφαζάνη.

Από τους υπόλοιπους υποψηφίους στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουτσόπουλος όπως και ο καθηγητής Σταύρος Γούτσος πρόσκεινται στην τάση της «Αριστερής Πλατφόρμας», η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βέμης συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο ως εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους.

Αμφίβολη εκτιμάται και η συμμετοχή της Δήμητρας Σιαηλη – Μπακουρη, η οποία προέρχεται από τη Νεολαία του κόμματος, που έχει λάβει σαφέστατες αποστάσεις από την κομματική ηγεσία.

Άγνωστη παραμένει και η στάση του Γιάννη Γκόβα, που ήταν στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος.

Διαβάστε επίσης:

Aχαία: Τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κάλπη- Ποιοί προωθούνται στις εκλόγιμες θέσεις μετά τις αποχωρήσεις

Και άλλοι βουλευτές προσχώρησαν στη «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Π. Λαφαζάνη - Ανάμεσά τους και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου – ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις