Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μεϊμαράκη- Θεοδωράκη- "Είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή"- Aύριο η συνάντηση με Γεννηματά- LIVE οι ραγδαίες εξελίξεις

 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μεϊμαράκη- Θεο...

«Θεσμικό ατόπημα στη διαδικασία ανάθεσης των διερευνητικών εντολών»

19.18  Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημετά θα έχει αύριο Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

19. 02 Είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Είμαι υπέρ του να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές, σεβόμενοι ωστόσο τις συνταγματικές διαδικασίες» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Πάντως, διευκρίνισε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ενώ επανέλαβε την αναγκαιότητα να υπάρξει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

«Το Ποτάμι θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

 

18.30 Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης.

16.58 «Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποίει τους θεσμούς» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη  σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο της Βουλής.

«Αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας, η παρωδία της συνάντησης του με την απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής. Η οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης» καταλήγει.

 

16.10  Μετωπική είναι η σύγκρουση κυβέρνησης και Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφασή τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Λαφαζάνη, που νωρίτερα ανακοίνωσε ότι συγκροτεί νέο κόμμα, με τη συμμετοχή άλλων 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν.

«Θα κριθούν από τον ελληνικό λαό» κατέληξαν οι πηγές του Μαξίμου.

 

 

14.10 Θεσμικό ατόπημα χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δρομολόγηση της διαδικασίας ανάθεσης των διερευνητικών εντολών «με αντισυνταγματική σπουδή», όπως υποστήριξε, αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και κατά της κυβέρνησης.

«Επειδή η πολιτική και πολιτειακή ευθύνη δεν εκφράζεται με διαρροές και non paper ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου μου στην οποία εκφράζω τη ενόχλησή μου για το θεσμικό ατόπημα να δρομολογηθεί η διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών με αντισυνταγματική σπουδή» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατόπιν αιτήματός του.

Στην άκρως επικριτική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο της, η κ. Κωνσταντοπούλου στρέφεται τόσο κατά του κ. Τσίπρα όσι και κατά του Πρ. Παυλόπουλου, κατηγορώντας τους ότι «παρακάμπτουν τις συνταγματικές προβλέψεις».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «αποτελεί εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός παρέλειψε παντελώς να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής τόσο για την πρόθεση παραίτησης της κυβέρνησης η οποία είχε λάβει την εμπιστοσύνη της παρούσας Βουλής όσο και για την συντελεσθείσα παραίτηση».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει επίσης ότι αποτελεί «δυσάρεστο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίσης επέλεξε να παρακάμψει την Πρόεδρο της Βουλής και να δρομολογήσει εσπευσμένα και χωρίς να πληρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις τη διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών και, μάλιστα, με νυχτερινά ηλεκτρονικά μηνύματα», αλλά και το ότι ο κ. Παυλόπουλος «απέφυγε να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο της Βουλής ακόμη και σήμερα το πρωί, προ της συναντήσεώς του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., όταν η ίδια η Πρόεδρος τον ζήτησε τηλεφωνικώς».

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει ακόμη «θεσμικό ολίσθημα» το ότι όταν τελικά επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί της σήμερα στις 11.30 «επιχείρησε ερμηνείες του Συντάγματος για να δικαιολογήσει το θεσμικό ατόπημα».

«Αυτές τις ώρες δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία η επισήμανση πως η τήρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα - εγγυητή της δημοκρατίας.

Η τήρηση του Συντάγματος αποτελεί ύψιστο θεσμικό καθήκον και επαφίεται στη θεσμική ευσυνειδησία των εκπροσώπων της πολιτειακής εξουσίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία και καταλήγει:

«Η ιστορία δεν χαρίζεται και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Η χώρα και ο λαός δεν αντέχουν άλλη εκτροπή».

Δείτε το βίντεο

Κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή ζήτησε ο Μεϊμαράκης

Να διερευνήσει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ζήτησε ο Βαγγέλης Μεΐμαράκης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή αφότου ο πρόεδρος της ΝΔ παρέλαβε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αυτονόητη υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στο αίτημά σας, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου -επικρίνοντας ταυτόχρονα τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, για θεσμικό ατόπημα σε σχέση με τις ακολουθούμενες διαδικασίες.

Στις 15:00 συνεδριάζουν το πολιτικό συμβούλιο και η γραμματεία της ΝΔ, ενώ στις 18:00 ο Β.Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκη.

Παραλαμβάνοντας νωρίτερα την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Β.Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι «θα εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

Παρακολουθείστε ζωντανά τις εξελίξεις από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις