Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Βαρουφάκης και οι… μπαρουφάκηδες

Ο Βαρουφάκης και οι… μπαρουφάκηδες

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Οφείλω αρχικά να διευκρινίσω ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν μου ήταν ποτέ ιδιαίτερα συμπαθής. Οι άνθρωποι που τα… ξέρουν όλα και συμπεριφέρονται αναλόγως μου δημιουργούν μια φυσιολογική απέχθεια.

Δεν ήμουν λοιπόν ποτέ στο φαν- κλαμπ των υποστηρικτών αλλά και τώρα δεν ανήκω στο άλλο γκρουπ, αυτών που προσπαθούν να τον λιθοβολήσουν και κυρίως δεν προσχωρώ στη λογική όσων χρησιμοποιούν την ακατάσχετη, σχεδόν παθολογική, φλυαρία του για να δημιουργήσουν μια πανταχόθεν πάσχουσα, θεωρία συνομωσίας.

Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε δια πυρός και σιδήρου και ανεξαρτήτως αποτελέσματος (αυτό είναι από μόνο του ένα άλλο και πολύ μεγαλύτερο και… πραγματικότερο θέμα) ήταν αντιμέτωπη διαρκώς με μια σοβαρότατη απειλή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ήταν λάθος να εκπονηθεί ένα έκτακτο σχέδιο για την περίπτωση που η απειλή θα γινόταν πραγματικότητα;

Λένε οι εμπνευστές του σχεδίου συνομωσίας ότι αυτό δεν έπρεπε να γίνει μυστικά αλλά δημοσίως! Δηλαδή να ενημερώνονταν όλοι (φίλοι και… εχθροί) ότι ετοιμάζουμε σχέδιο για Grexit!

Να δίναμε ένα ακόμα όπλο στο οπλοστάσιο του Σόϊμπε και των συμμάχων του που θα έλεγαν ότι και εμείς το έχουμε πάρει απόφαση.

Προφανώς όλα αυτά γίνονται μυστικά και δεν δημοσιοποιούνται παρά μόνο μετά από δεκαετίες που δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.

Η αντιπολίτευση κάνει τεράστιο λάθος που δίνει τέτοια διάσταση σε ένα θέμα που μπορεί ακόμα να μας βλάψει αποδεικνύοντας με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας αλλά τα μικροκομματικά τσιφλίκια της.

Και κάτι ακόμα για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας. Ο Βενιζέλος ζήτησε πρώτος εξεταστική για τον Βαρουφάκη; Ο Βενιζέλος; Και η άλλη, Πρόεδρος του κόμματος άγεται και φέρεται αυτοδιασυρόμενη για να υπερασπιστεί τον τέως;
Και όλοι μαζί προσχωρούν στη λογική του Άδωνη και κατασκευάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας;

Χάρμα οφθαλμών…

Υ.Γ. Στην ελληνική νομοθεσία δεν διώκεται κάποιος για την πρόθεση να κάνει υπαρκτό ή ανύπαρκτο αδίκημα, αλλά για τις πράξεις του. Και μην ανοίξουμε την κουβέντα περί προπαρασκευαστικών πράξεων κ.λ.π. διότι προσχωρούμε σε… προπαρασκευή μια συζήτησης που δεν βγάζει πουθενά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις