Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aδέσμευτη Κίνηση Ιατρών της Ε.Ι.Ν.Α. - "Πως είναι δυνατόν να εκδίδεται μια καταγγελία σε βάρος συναδέλφου χωρίς να ακουστεί η δική του άποψη;"

Aδέσμευτη Κίνηση Ιατρών της Ε.Ι.Ν.Α. - &...

Αφήνει αιχμές ότι το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α. δεν συνεδρίασε ως όφειλε για το θέμα

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών της Ενώσεως Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α) με ανακοίνωση που απέστειλε στα Μέσα ενημέρωσης, αναφέρει πως με έκπληξη διαπίστωσε ότι στον σημερινό Ημερήσιο Τύπο δημοσιεύτηκε Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α (α.π.: 34/2015/23-7-2015) με θέμα «Καταγγελία για την περικοπή μισθού ειδικευόμενου ιατρού».

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Σπύρος Μάρκου, μέλος του Δ.Σ υπογραμμίζει πως το Δ.Σ. της ΕΙΝΑ δεν συνεδρίασε σήμερα (23/7/2015) και συνεπώς είναι απορίας άξιο πως εκδόθηκε δελτίο τύπου χωρίς να έχει έρθει το θέμα προς συζήτηση και να έχουν γνώση τα μέλη του Δ.Σ.

Πως είναι δυνατόν να εκδίδεται μια καταγγελία σε βάρος συναδέλφου μας χωρίς να ακουστεί η δική του άποψη; Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου συναδέλφου χωρίς να ζητηθεί η άποψή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αίτημα προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠε να παρέμβει δεν αποτελεί αίτημα για πολιτική δίωξη.

Σε επικοινωνία που είχε η Αδέσμευτη Κίνηση Ιατρών με τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος μας μεταφέρθηκαν τα εξής:

«Με αφορμή τις επισχέσεις των ειδικευομένων ιατρών ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος εζήτησε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου κατάλογο των ειδικευομένων που κάνουν επισχέσεις.

Η Διοίκηση απέστειλε, πλην του καταλόγου, και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Νοσοκομείου ο οποίος επισημαίνει ότι οι γιατροί που κάνουν επίσχεση δεν υποχρεούνται να εφημερεύουν διότι δεν έχουν αποζημιωθεί για τις οφειλόμενες εφημερίες, αλλά είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται στο πρωϊνό ωράριο του τμήματος. Και τούτο διότι ο μισθός τους προκαταβάλλεται κανονικά.  Επισημαίνονταν, επίσης, οι πειθαρχικές ευθύνες του Διευθυντή σε περίπτωση που δεν γνωστοποιήσει τους απουσιάζοντες, στο πρωινό ωράριο, γιατρούς. Κατόπιν τούτου ο Διευθυντής είχε υποχρέωση να γνωστοποιήσει, με την απειλή της πειθαρχικής του δίωξης, τους απουσιάζοντες ιατρούς.

Ουδέποτε ζήτησε περικοπή μισθού. Αυτό αποτελεί πράξη της Διοίκησης που πράττει κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα. Εάν ο γιατρός διαφωνεί υποβάλλει ένσταση η οποία εξετάζεται. Εκεί θα έπρεπε να παρέμβει η Ε.Ι.Ν.Α και να αντικρούσει τα νομικά επιχειρήματα της Διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση και εφ’ όσον το θέμα παραπέμφθηκε στην 6η ΥΠε να μας γνωρίσει, επισήμως, η Πολιτεία τις υποχρεώσεις των ιατρών που κάνουν επισχέσεις για την μη αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις