Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε μαζική απόλυση 1.000 εργαζομένων θα προχωρήσει το BBC

Σε μαζική απόλυση 1.000 εργαζομένων θα π...

Προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση

Το BBC ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας, καθώς αναμένεται μείωση των εσόδων του κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που προέβλεπε να εισπράξει από το ειδικό τέλος το επόμενο οικονομικό έτος λόγω της στροφής του κοινού του από την τηλεόραση στο Ίντερνετ.

Κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία που έχει τηλεόραση καταβάλλει 145,50 στερλίνες ετησίως στο BBC, το βρετανικό δημόσιο δίκτυο που ιδρύθηκε το 1922.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα έσοδα από τα τέλη άδειας για την περίοδο 2016/17 θα είναι μειωμένα κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες από αυτό που αναμενόταν το 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση του BBC.

«Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν iPlayer, κινητά και την διαδικτυακή ενημέρωση, ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν τηλεόραση μειώνεται», προσθέτει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο στην ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι υπάρχει «ανάγκη για εκσυγχρονισμό του ειδικού τέλους για να καλύπτουν τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Το δίκτυο το οποίο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 16.600 ανθρώπους διευκρίνισε ότι οι περισσότερες περικοπές θα αφορούν διοικητικές θέσεις και ότι θα γίνουν για την εξοικονόμηση χρημάτων και για λόγους «απλοποίησης».

Τα τελευταία χρόνια το BBC έχει ήδη περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων ύψους 800 εκατομμυρίων στερλινών, το οποίο άρχισε να υλοποιεί το 2010.

Μόνον το 69% των Βρετανών ενηλίκων ενημερώνεται πλέον από το BBC μέσω τηλεόρασης, ενώ μόνον ένα 50% των προσώπων ηλικίας 16 ως 24 ετών εξακολουθεί να παρακολουθεί το ειδησεογραφικό δίκτυο μέσω τηλεόρασης, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών στην χώρα.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις