Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Στα...κεραμίδια για την κατάσταση στο ρέμα Μαλιαγκού οι κάτοικοι στον Αλισσό - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αχαϊα: Στα...κεραμίδια για την κατάσταση...

Αυτοψία στην περιοχή και προειδοποίηση στη ΒΙΠΕ για προσφυγή στη δικαιοσύνη

Στην έξοδο του ρέματος Μαλιαγκού στη ΒΙΠΕ μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού Δημήτριος Μπαρμπούνης μαζί με τον πρόεδρο του Αχαϊκού Παναγιώτη Κολιόπουλο μετά απο την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την διεύθυνση περιβάλλοντος, ώστε να συναντηθούν με τις υπηρεσίες την ώρα όπου θα έπαιρναν δείγμα.

Η εικόνα στην αρχή του ρέματος είναι πολύ άσχημη, όπως κατά καιρούς έχει καταγγείλει ο σύλλογος  με την ύπαρξη στο σημείο  λιμναζόντων σκούρων πράσινων υγρών, με έντονη  η δυσοσμία, αποτέλεσμα κάποιον ασυνείδητων επιχειρηματιών εργοστασίων  που δραστηριοποιούνται στην ΒΙΠΕ, όπου δεν αδειάζουν τα λύματα μέσο του βιολογικού της ΒΙΠΕ, αλλά τα αδειάζουν παράνομα στο ρέμα, και ιδιαίτερα σε καιρούς άσχημους με έντονες βροχοπτώσεις,  με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν αρκετές φορές στον Πείρο και κατά συνέπεια και στα  γύρω αγροκτήματα.

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος "έχουμε κατά καιρούς υποβάλει αιτήματα στην ΒΙΠΕ, όμιλος τράπεζας Πειραιώς, και είχε συμφωνηθεί να φτιαχτεί υδατοδεξαμενή όπου θα παίρνει  τα όμβρια των εργοστασίων και τις αστοχίες τους και θα πηγαίνουν στο βιολογικό όπου θα γίνετε η επεξεργασία, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και η ΒΙΠΕ δυστυχώς δεν εκσυγχρονίζεται, όπως π.χ. με τον προεπεξεργαστή λυμάτων για τυχόν αστοχίες, από την αποχέτευση Μαζαρακίου Λουσικών που έχουμε ζητήσει, όμως πάλι λέμε δυστυχώς, τίποτα  από αυτά δεν έχει γίνει.

Εμείς αυτά τα θέματα θα τα βάζουμε υπόψη κάθε υπευθύνου θεσμικού παράγοντα, όπως σύντομα στην επικείμενη συνάντηση μας με τον κύριο αντιπεριφερειάρχη κύριο Αλεξόπουλο.

Το τονίζουμε τώρα, που οι θάλασσες μας στην Δυτική Αχαΐα είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ότι δεν θα δεχτούμε άλλες περιβαντολογικές επιβαρύνσεις από το ρέμα Μαλιαγκού και την αδιαφορία της ΒΙΠΕ.

Καλούμε να εφαρμόσουν αυτά που έχουν δεσμευθεί αλλιώς σε λίγο καιρό θα αποφανθούμε στην δικαιοσύνη!

Τέλος καλούμε και το δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας να συγκαλέσει σύσκεψη για την λειτουργία της ΒΙΠΕ και τα προβλήματα που υπάρχουν, που ως σήμερα δεν έχει γίνει,  με συνθέτη παρουσία φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις