Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας Νικόλαος Πέππας αναγορεύεται επίτιμος Διδάκτωρ στην Πάτρα

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας ...

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Πέππα θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Ιουνίου

Ο Νικόλαος Πέππας, Καθηγητής Χημικής, Βιοϊατρικής Μηχανικής και Φαρμακολογίας θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.

Ο Νικόλαος Πέππας, που έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1948, είναι Καθηγητής στην έδρα «Flether Pratt» της Χημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Austin (ΗΠΑ) και Διευθυντής του Τμήματος Βιοϊατρικής Μηχανικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Είναι μέλος τεσσάρων Ακαδημιών και από το 2013 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ενώ έχει τιμηθεί με περισσότερα από 120 διεθνή βραβεία και έχει επίσης αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ πέντε πανεπιστημίων.

Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον έχει θέσει τις βασικές αρχές και το λογικό σχεδιασμό των συστημάτων λήψης και βιοϋλικών ενώ οι επιστημονικές συνεισφορές του έχουν οδηγήσει στην ανακάλυψη περισσοτέρων από 20 ιατρικών προϊόντων.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Πέππα θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Ιουνίου 2015 (ώρα 12 το μεσημέρι.), στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πέτρος Κουτσούκος και θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής και η περιένδυσή του από την Πρύτανι Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή Ν. Πέππα, με θέμα: «Μοριακά Δίκτυα και Υδατοπήγματα στην Χημική και Βιοϊατρική Μηχανική». Περισσότερα στο: http://www.upatras.gr/el/node/5277.

*Η φωτ. του κυρίου Πέππα είναι από την wikipedia.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις