Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Αγρίνιο για τα αρδευτικά προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας ο Νίκος Τσούκαλης

Στο Αγρίνιο για τα αρδευτικά προβλήματα ...

Θα πάρει μέρος στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Στο Αγρίνιο μεταβαίνει το Σάββατο 2-10-2010 ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Τσούκαλης-με το συνδυασμό  της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»-προκειμένου να πάρει μέρος στη διαπεριφερειακή συνάντηση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων με θέμα: «Διαχείριση Εγγειοβελτιωτικών: Προβλήματα και Προοπτικές».

Τη συνάντηση οργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Ε.Β.–Γ.Ο.Ε.Β. και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας. και  συμμετέχουν ακόμη ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.

Ο κ. Τσούκαλης με ερωτήσεις του και αναφορές στη βουλή έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το πρόβλημα άρδευσης στην Αιτωλοακαρνανία το οποίο είναι εκρηκτικό και σύντομα θα καταστεί δυσεπίλυτο. Τα πρωτεύοντα εγγειοβελτιωτικά έργα είναι πεπαλαιωμένα, ηλικίας άνω των πενήντα (50) ετών, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές με μεγάλη απώλεια και σπατάλη τεραστίων ποσοτήτων νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία αρδευτικά αντλιοστάσια της περιοχής και συγκεκριμένα στα: Α2/9Α (περιοχή Νεοχωρίου), Α3/8 (περιοχή Κατοχής) και Α0/12-14 (περιοχή Μεσολογγίου) έγιναν κατά το παρελθόν δολιοφθορές και κλοπές μεγάλης κλίμακας και υψηλού κόστους οι οποίες καθιστούν προβληματική τη λειτουργία τους.

Από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν υπήρξε ουσιαστική ανταπόκριση. Απαντώντας  σε αναφορά του κ. Τσούκαλη στις 3-5-2010 αναφέρθηκε αορίστως ότι… «θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των Τ.Ο.Ε.Β. Νεοχωρίου, Κατοχής και Μεσολογγίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας για την αποκατάσταση λειτουργικότητας των αντλιοστασίων τους, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του έργου και σύμφωνα με τις πιστώσεις που θα διατεθούν στο Υπουργείο». Μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει για το παραπάνω θέμα. Να σημειώσουμε τέλος ότι κατατέθηκε εκ νέου στις 1-10-2010 ως αναφορά των κ. κ. Κουβέλη και Τσούκαλη, η επιστολή του Νομάρχη Αιτ/νιας κ. Σώκου προς το νέο  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, για το ίδιο θέμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις