Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Στρατούλης: Οι BRICS μπορούν να είναι η εναλλακτική

Δ. Στρατούλης: Οι BRICS μπορούν να είναι...

Χρήματα χωρίς μνημόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, απαντώντας σε ερώτηση εάν εναλλακτική αποτελούν οι BRICS, σημείωσε ότι ακόμη κι αυτή είναι μία δυνατότητα που είναι στο τραπέζι. «Αν χρειαστεί να ζητήσουμε χρηματοδότηση και μας τη δώσουν με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνια και χωρίς όρους υποταγής της πατρίδας μας και μας δανείσουν όπως δανείζεται μία κανονική χώρα, γιατί πρέπει να το αποκλείσουμε;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς εάν ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ακυρώνουν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Αφαλίσεων επανέλαβε ότι η συμφωνία δεν έχει τελειώσει ακόμα και εξέφρασε την άποψη ότι «οι βασικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις και για τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να τηρηθούν».

Ερωτηθείς τι θα γίνει εάν δεν υποχωρήσει η άλλη πλευρά και δεν υπάρξει συμφωνία ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «η χώρα έχει εναλλακτικές δυνατότητες πάρα πολλές, και ρευστότητας και χρηματοδότησης και αυτό αποδείχθηκε αυτή την εβδομάδα».

Διαβάστε επίσης:

Οι Ρώσοι καλούν την Ελλάδα να μπει στο «Διεθνές Ταμείο» των BRICS και να χρησιμοποιήσει το ρούβλι για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών!

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις