Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:«Η θεατρική τέχνη ως μέσο πρόληψης»-Εκδήλωση στο στέκι της Πρότασης

Πάτρα:«Η θεατρική τέχνη ως μέσο πρόληψης...

Δείτε ΦΩΤΟ

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο ΣΤΕΚΙ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η έβδομη κατά σειρά εκδήλωση για φέτος, που αφορούσε μια παρουσίαση και συζήτηση με καλεσμένη την κ. Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ψυχολόγο και τελειόφοιτη Δραματοθεραπεύτρια, και θέμα: «Η θεατρική τέχνη ως μέσο πρόληψης»

Η κ. Θεοδωροπούλου έχει καταγωγή από την Πάτρα, αλλά εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος και έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας στο ΚΕ.ΘΕ.Α. Άλφα, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς. Συντονίζει ομάδες, με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, παιδιών και εφήβων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Με την παρουσίασή της μας βοήθησε να γνωρίσουμε το ρόλο της θεατρικής τέχνης, όχι σαν μέσο ψυχαγωγίας, αλλά σαν μέσο πρόληψης και θεραπείας στην ψυχική υγεία.

Μέσα από παραδείγματα που έχει βιώσει στην εργασία της ανακαλύψαμε, πόσο ωφέλιμη και επανορθωτική μπορεί να είναι αυτή η μορφή τέχνης, για όσους επιλέγουν να συμμετέχουν και να ... παίζουν θέατρο.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, οι παραβρισκόμενοι μοιράστηκαν εμπειρίες και δόθηκαν από την κα. Θεοδωροπούλου χρήσιμες συμβουλές, για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τέχνη αυτή σε καθημερινά ζητήματα με τα παιδιά, είτε ως γονείς ή ως δάσκαλοι.

Η δημιουργικότητα, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, η διευκόλυνση της επικοινωνίας, η έκφραση συναισθημάτων, είναι μερικά μόνο από τα οφέλη αυτών που ενασχολούνται με την θεατρική τέχνη.

Παράλληλα με την εκδήλωση αυτή, οι παραβρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο φωτογραφικό οδοιπορικό της ομάδας Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ. με το γενικό θέμα «Η Γειτονιά μας στο χθες και το σήμερα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις