Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη απάτη είχε στηθεί σε ΙΚΑ - ΟΑΕΕ

Μεγάλη απάτη είχε στηθεί σε ΙΚΑ - ΟΑΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

«Πάρτι» με τις αποζημιώσεις για εργατικά ατυχήματα και τα προνοιακά επιδόματα σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, έκανε πολυμελής σπείρα που εξαρθρώθηκε από την οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τα πολύπαθα ασφαλιστικά ταμεία με τη ζημιά του Δημοσίου να είναι ανυπολόγιστη.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι η μέχρι τώρα ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον σε 360.000 ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Για τα εργατικά ατυχήματα - μαϊμού η μέχρι τώρα ζημιά υπολογίζεται σε 80.000 ευρώ.

Χειροπέδες έχουν περαστεί ήδη σε οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 26 έως 67 ετών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 53χρονο ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 45χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ' εξακολούθηση, πλαστογραφία και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου.

Γιατροί

Συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου, είναι εννέα (9) ιδιώτες γιατροί, οκτώ (8) γιατροί του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δώδεκα (12) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Τα μέλη της οργάνωσης έφτιαχναν πλαστά στοιχεία για να λαμβάνουν συγκεκριμένα άτομα επιδόματα, ενώ έστηναν και ψεύτικα εργατικά ατυχήματα.Τα μέλη της σπείρας κατήρτιζαν φακέλους, που αφορούσαν έκδοση αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων και λοιπών κοινωνικών παροχών, καθώς και φακέλους ανύπαρκτων εργατικών ατυχημάτων, για άτομα - πελάτες, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, κατόπιν παραγγελίας στο ηγετικό στέλεχος, είτε στα άλλα μέλη της ομάδας.

Ο 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ, λόγω της θέσης του, είχε ειδικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ήταν υπεύθυνος για την πληροφόρηση αναφορικά με την ασφαλιστική κάλυψη κάθε «πελάτη», προκειμένου αυτή να είναι συμφέρουσα.

Επιπλέον, ο αρχηγός της οργάνωσης και δύο μέλη της μεσολαβούσαν και επικοινωνούσαν με τους εμπλεκόμενους σε αυτήν γιατρούς, ενώ άλλα δύο μέλη που δραστηριοποιούνταν στα εργατικά ατυχήματα, ήταν επιφορτισμένα με την υποστήριξη και διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων, είτε μεταφέροντας και καταθέτοντας διάφορα έγγραφα, εξετάσεις, δικαιολογητικά στο όνομα των «πελατών», είτε παραλαμβάνοντας και παραδίδοντας χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι για κάθε παράνομη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης ή «δημιουργίας εργατικού ατυχήματος», τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απεκόμιζαν χρηματικό ποσό από 2.000 έως 5.000 ευρώ.Καμπάνες Βαριές καμπάνες, που ξεκινούν από 31 έτη, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Παράλληλα διέταξε τη δήμευση περιουσιών όπως ακίνητα, αυτοκίνητα, πολύτιμα αντικείμενα. Πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν με ποινές από 31 έως 38 έτη. Το σκάνδαλο είχε προκαλέσει μαύρη τρύπα 11 εκατ. από τη χορήγηση επιδομάτων - μαϊμού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις