Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Πέκος και η Λάσυ

Ο Πέκος και η Λάσυ

Του Π. Ραΐση

Ένα πρωί , συνάντησα το δάσκαλο του χωριού της Τραπας, και καθίσαμε στο καφενείο για ένα καφέ. Εκεί μου περιέγραψε το Πεκο ως μαθητή.

«Τι να σου πω παιδί μου, ήταν ανήσυχος, καλός μαθητής , δε λέω αλλά μόνο σε μαθήματα που ήθελε και μόνο για κάποια κεφάλαια και από αυτά».

Στη προσπάθεια μου να μάθω περισσότερα για το πρόεδρο , καταλήξαμε να συζητάμε σαν να ήταν να παραλάβω τους βαθμούς του.

Στη γυμναστική ήταν λίγο τεμπέλης, πολύ θεωρία για το πώς πρέπει να γυμναστούμε αλλά λάτρευε την επαναστατική γυμναστική. Από τότε του έμεινε μάλλον και ακόμα κυνηγάει φαντάσματα.

Στα θρησκευτικά, ήταν συνήθως άρρωστος , με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν όλες τις παραδόσεις, μάλιστα και ο παπάς του χωριού πάντα έλεγε ότι στην εκκλησία το αγαπημένο του μέρος ήταν το προαύλιο.

Στα μαθηματικά, προσπαθούσε να λύσει τα δύσκολα  και όταν έκανε λάθος πάντα έφταιγαν οι διπλανοί του, μια ο Αλέξης, μια ο Αντώνης, μια ο Βαγγελάκης  και όταν του γινόταν καμιά παρατήρηση η Λασυ έπαιρνε το λόγο και κάποιες φορές μέχρι και κατάληψη στο σχολείο έκαναν .

Εκεί που είχε έφεση ήταν στη γλώσσα και μάλιστα ήταν κάποιες λέξεις που του άρεσαν πολύ και πάντα τις χρησιμοποιούσε στο λόγο του. Ήταν κατά κάποιο τρόπο ειδικός σε αυτές. Έτσι έκλεινε τέλεια τη λέξη λαός, ο λαός, του λάου, το λαό, λαέ, οι λαοί, των λαών , τους λαούς, λαοί. Επίσης το λαϊκός, τη γειτονιά, το πλούτο, κλπ. Του άρεσαν τόσο πολύ όπου σε κάθε φράση κατάφερνε τα τις χωρέσει πάντα όλες.

Στην ιστορία  ήταν πολύ καλός, κυρίως όπου είχε επανάσταση τα ήξερε απ’ έξω και ανακατωτά. Έκανε δε κάτι αναλύσεις περί κατατρεγμένων λαών, αντιλαϊκών πολιτικών , οικονομικών δυναστών ,  που σε καθήλωνε…

Στη φυσική και στη χημεία συνεργαζόταν στενά με τη Λασυ, δε στα πειράματα έπαιρνε πάντα άριστα. Καμιά φορά έπαιρνε πρωτοβουλίες για να εντυπωσιάσει αλλά συχνά κατέληγαν σε αποτυχία. Η Λασυ όμως ήταν παρούσα να δώσει τη λύση και παρουσίαζε τα πειράματα ως αρχή για να αλλάξει η ιστορία του χωριού. Μάταια βέβαια καθώς με πειράματα συνήθως μεγαλώνεις τα υφιστάμενα προβλήματα….

Τελικά ο Πεκος ως μαθητής είχε ενδιαφέρον και πλέον είναι σαφές ότι τα μαθητικά του χρόνια διαμόρφωσαν το χαρακτήρα  του. Ο Πεκος ως πρόεδρος της Τραπας «διδάσκει» τους συγχωριανούς του …θεωρίες…

Συνεχίζεται…

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις