Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ειλικρίνεια - Διαφάνεια-Ευθιξία και...ατενώς

Ειλικρίνεια - Διαφάνεια-Ευθιξία και...ατενώς

Του Ντίνου Βγενόπουλου

«Όλα τα κακά προηγούμενα ξεκινούν σαν δικαιολογημένες ενέργειες». Ιούλιο Καίσαρας.

Αδιάφορο αν  όλα έγιναν νόμιμα εκ μέρους του κ. Κατρούγκαλου. Ποσώς ενδιαφέρει αν κατάθεσε ή όχι στον δικηγορικό σύλλογο ότι έπρεπε να καταθέσει, δεν  ενδιαφέρει αν όλα ήταν σύννομα.

Η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση που έχει ένα και μόνο ΜΕΓΑΛΟ πλεονέκτημα, το ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, υποχρεώνει όσους συμμετέχουν σε αυτή να είναι ΤΟ υπόδειγμα.

Δεσμεύει,σε βαθμό υπέρτατο κάθε στέλεχος αυτής της κυβέρνησης να είναι ειλικρινής , διαφανής και εύθικτος.

Έχει υποχρέωση να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λαθών του έστω και αν αυτά περιορίζονται στον χειρισμό και μόνο.

Η μέχρι τώρα εξέλιξη υποχρεώνει όλες τις έωλες περιπτώσεις αναλάβουν την ευθύνη τους , να διαχωρίσουν τη θέση τους και να ισχυροποιήσουν με τη στάση τους το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Και μόνο ο κανόνας δεοντολογίας των βουλευτών να ισχύσει αρκεί για κατανοήσουν άπαντες ότι εδώ είναι(;) …ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παίξε γέλασε.

Και επιτέλους, ας αναλογιστούν οι ινστρούχτορες ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκαλούνται και απολογούνται καθημερινά για τα λάθη του κάθε κ. Κατρούγκαλου. Είναι και άδικο και απαράδεκτο.

ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ

Στρατόκαυλοι, υπήρχαν και θα υπάρχουν , αλλά δεν ότι προσφέρουν κάτι στην κοινωνία, μονάχα τις εμμονές και τις αγκυλώσεις τους υπηρετούν.

Η Ελλάδα είναι από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ χώρες στον κόσμο που διατηρούν το …Ε(υ)θιμο των παρελάσεων. Είναι επίσης από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ χώρες στον κόσμο που Κράτος και Εκκλησία έχουν τόσο σφιχτό εναγκαλισμό, σε βαθμό …αιμομιξίας.

Δεν είναι στη λογική της Αριστεράς τοιούτου είδους παρελάσεις και φανφάρες , ακόμα και αν είναι να ικανοποιηθεί ο …εκλεκτός εταίρος. Επειδή ο …εθνικαρας κ. Καμμένος θέλει να υπάρξει μέσα από αυτές τις προβολές  ελλείψει μιας ουσιαστικής αστικής ιδεολογικής βάσης. Αχταρμάς ιδεών και συνονθύλευμα ιδεοληψιών. Άντε και μπόλικο αντιμνημόνιο.

Μια απονεκρωμένη τελετή, χωρίς ουσία και νόημα αποτελούν οι παρελάσεις. Ας αντιστραφεί  η διαδικασία, σε αυτές τις επετείους να πηγαίνουν όσοι πολίτες θέλουν στα στρατόπεδα τα οποία μέσα από μέσα από προγραμματισμένες  θα δώσουν ουσία στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας μας.

Και επιτέλους, έχουν αντιληφθεί , ο κ. Καμμένος, η κ. Δούρου, η κυβέρνηση το κόστος αυτού του πανηγυριού σε καιρούς ισχνών αγελάδων;

Αντί να βρεθεί ο στρατός δίπλα και μέσα στους πολίτες που στενάζουν, αντί να προσφέρουν ΈΜΠΡΑΚΤΑ βοήθεια με κάθε τρόπο στους πολίτες που υποφέρουν… παρελαύνουν. Άλλη μια μέρα δίχως σκοπό.

Αυτό το σκηνικό αναπαράγει  μιζέρια και μικρομεγαλισμό. Αναπαράγει  …ΑΛΕΛ…

Αλλά ο κ. Καμμένος έχει πεδίον δόξης λαμπρόν αν θέλει: α) να κόψει οριστικά και αμετάκλητα τα ρουσφέτια, κάθε είδους στο στράτευμα, β) να δημιουργήσει απαραβίαστο και διαφανές πλαίσιο προμηθειών του στρατού, γ)να εκδημοκρατίσει τις ένοπλες δυνάμεις, δ) να τις κάνει ουσιαστικά αξιόμαχες ,ε) να ξανασκεφτεί  τη θητεία ως έχει σήμερα, μια θητεία «νεκρό χρόνο» στην ουσία για χιλιάδες νέους που υποχρεούνται να υπηρετήσουν την Πατρίδα μετρώντας μέρες χωρίς σκοπό.

Ας αφήσουν τα ταρατατζούμ υπάρχει δουλειά να γίνει που θα είναι επωφελής για όλη τη χώρα και τους πολίτες της και θα μας κάνει υπερήφανους κάθε μέρα και όχι επετειακά..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις