Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι συζήτησαν Τσίπρας -Μέρκελ στο πολύωρο δείπνο τους - Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση

Τι συζήτησαν Τσίπρας -Μέρκελ στο πολύωρο...

Το σημερινό πρόγραμα συναντήσεων του Πρωθυπουργού στη Γερμανία

«Γυρνάμε ευχαριστημένοι από το Βερολίνο γιατί πρώτα από όλα ο κ. Τσίπρας έθεσε μια σειρά από ζητήματα στην κ. Μέρκελ και το γερμανικό κοινό» δήλωσε στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Τσίπρας χθες απέδειξαν ότι πήγε στη Γερμανία για να θέσει τις θέσεις της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «μίλησε για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, μίλησε στην ουσία για μια πολιτική η οποία δεν έχει βοηθήσει ούτε σε μακροοικονομικό επίπεδο ούτε σε κοινωνικό, μίλησε για προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν σχετίζονται με τα μνημόνια, μίλησε και για τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων και φυσικά για το ζήτημα της διαπλοκής και της Siemens.»

Για τις συζητήσεις που είχαν οι δύο ηγέτες, διευκρίνισε ότι μίλησαν για το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων και όχι για την πλήρη λίστα. 

«Έγινε μια συζήτηση σε ένα επίπεδο όχι τόσο βαθύ και συγκεκριμένο γιατί δεν ήταν και αυτός ο σκοπός της συνάντησης. Δεν είναι αυτό το επίπεδο στο οποίο θα παρουσιαστούν οι μεταρρυθμίσεις» εξήγησε.

Ερωτηθείς αν το περίγραμμα αυτό κάλυψε την καγκελάριο, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «βρέθηκαν σημεία σύγκλισης» και ότι «έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα».

«Έχει αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του πρωθυπουργού» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «βρέθηκαν τα κοινά σημεία αναφοράς σε σχέση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας».

Πολύωρο δείπνο

Μαραθώνιο ήταν το δείπνο που παρέθεσε η καγκελάριος στον πρωθυπουργό: άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το σκάνδαλο της Siemens, ενώ έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Η ελληνική πλευρά έθεσε «κόκκινες γραμμές» σχετικά με μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας- έγινε αποδεκτό σε πολιτικό επίπεδο από την γερμανική πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο Eurogroup.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι δεν είμαστε στο σημείο όπου βρισκόμασταν πριν, καθώς η συνάντηση αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αποσυμφόρηση της έντασης που είχε δημιουργηθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις.  

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γερμανία θα συναντηθεί την Τρίτη (τοπική ώρα): 


10:15 με τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

11.15 με την συμπρόεδρο του Die Linke, Κάτια Κίπινγκ και τον πρόεδρο της ΚΟ Γκρέγκορ Γκίζι.

14:30 με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

16:00 με τους προέδρους των Πράσινων.

Στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά δεν ...έτρεχαν τα σάλια Έλληνα Πρωθυπουργού απέναντι στην Γερμανίδα Καγκελάριο

 

Τι είπαν Μέρκελ και Τσίπρας στην κοινή συνέτευξη τύπου

 

 

Πηγή:in.gr

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις