Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγινε εξουδετέρωση νάρκης με ελεγχόμενη έκρηξη στο λιμάνι - Ακριβώς την ίδια στιγμή έγινε κι ο σεισμός! Τι λένε οι σεισμολόγοι

Πάτρα: Εγινε εξουδετέρωση νάρκης με ελεγ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Λέκκας: "Δεν συνδέονται, η έκρηξη της νάρκης με τον μικροσεισμό"

Μία ναυτική νάρκη σε προχωρημένη διάβρωση, εντοπίστηκε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας πριν απο δύο εβδομάδες. Στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, έγινε ελεγχόμενη έκρηξη μέσα στην θάλασσα απο ειδικούς πυροτεχνουργους του πολεμικού ναυτικού. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που άκουσαν τον ηχο της έκρηξης απο την περιοχή της Ακτής Δυμαίων.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα στον οποίο γνωστοποίησε τη χρονική σύμπτωση της ελεγχόμενης έκρηξης της νάρκης και του ασθενούς σεισμού που σημειώθηκε. Οπως μας είπε χαρακτηριστικά, "απο την στιγμή που ο μικροσεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση απο το λιμάνι είναι απο αδύνατο εως άτοπο να συνδέονται τα δύο γεγονότα". Η μόνη εκδοχή σύμφωνα με τον ίδιο θα είχε να κάνει με τα όργανα καταγραφής του σεισμού τα οποία θα μπορούσαν να επηρρεαστούν εφόσον βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση απο το λιμάνι της Πάτρας, αλλα αυτό ακυρώνεται απο το γεγονός οτι ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση απο το σημείο της ελεγχόμενης έκρηξης, κάτι που δεν μπορεί να προκαλέσει μια νάρκη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η ναυτική νάρκη έχει βάρος 400 κιλών και φυλασσόταν από άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, μέχρι να την παραλάβουν ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η νάρκη να είχε ποντιστεί στο λιμάνι κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις