Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πολύτεκνοι: Αλήθειες και Ψέματα

Πολύτεκνοι: Αλήθειες και Ψέματα

Της Τασίας Μανωλοπούλου, υποψήφιας Προέδρου Πολυτεκινής Οργάνωσης

Tρία ολόκληρα χρόνια ακούμε και διαβάζουμε ύβρεις και αίολες καταγγελίες (περίπου 3-4 συγκεκριμένες και απαράλλαχτες).

Τρία ολόκληρα χρόνια κάποιοι αναλώνουν εργατο-ώρες (από πού τους περισσεύουν άραγε) να βγαίνουν σε ραδιόφωνα, κανάλια και να συντάσσουν  μακροσκελέστατες επιστολές.

Τρία ολόκληρα χρόνια δώδεκα άνθρωποι, μέλη του ΔΣ και της εξελεγκτικής επιτροπής, οικογενειάρχες, επαγγελματίες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές βάλλονται από μια λεγόμενη (θέλει να λέγεται) αντιπολίτευση που τους «ραπίζει» τάχα με καταγγελίες, προσπαθώντας να κρατήσουν επίπεδο και αξιοπρέπεια για τον σύλλογο, του πολύτεκνους και τον εαυτό τους. Και κυρίως προσπαθώντας να ανοίξουν την οργάνωση στην κοινωνία και να φέρουν όλους τους Πολύτεκνους της τεράστιας περιοχής που καλύπτει η Οργάνωση (Δήμοι Πατρέων, Δυτικής Αχαίας, Ερυμάνθου) κοντά.

Για αυτό και δεν μπήκαμε παρά ελάχιστες φορές στην διαδικασία της δημόσιας αντιπαράθεσης . Για αυτό και τους αφήσαμε τρία χρόνια να παραμιλάνε.

Γιατί εδώ δεν είμαστε για «άρτο και θεάματα» , είμαστε για να δουλεύουμε για αυτά που  μας έχουν επιλέξει και εκλέξει.

Γιατί το 2012 μας εξέλεξε (12 στα 12 μέλη) η κοινωνία των Πολυτέκνων κι εμείς οφείλαμε να τους τιμήσουμε και επάξια να τους εκπροσωπήσουμε.

Γιατί οι Πολύτεκνοι που βάλλονται τα χρόνια της κρίσης από μνημονιακές πολιτικές, ανάλγητες για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολύ δε περισσότερο για τις πολύτεκνες και υπερ-πολύτεκνες οικογένειες ελάχιστα ενδιαφέρονται για προστριβές, αίολες και εμμονικές καταγγελίες και για το ποιος θα είναι πρόεδρος και ΔΣ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ότι ρωτάνε έχει απαντηθεί στις γενικές συνελεύσεις οι οποίες και έχουν  εγκριθεί κάθε χρόνο , αλλά προφανώς δεν έρχονται εκεί για να ακούσουν αλλά για να σκορπίσουν σκιές και να δημιουργήσουν επεισόδια και «εικόνες» για τα ΜΜΕ .

-          Μετά από 70 σχεδόν χρόνια η οργάνωση άνοιξε τις πόρτες της στην γυναίκα , στην πολύτεκνη μάνα που ήταν εκτός, που δεν είχε δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Κι όχι μόνο. Άλλα σήμερα τολμά να προτείνει για την Προεδρεία μια γυναίκα.

-          Ομοίως άνοιξε τις πόρτες της στην κοινωνία και όλο και περισσότερα μέλη συμμετέχουν στις διαδικασίες.

-          Απέκτησε εγκαταστάσεις ιδιόκτητες και διαμορφωμένες για την κάλυψη των αναγκών των προϊόντων διανομής.

-          Έχει αναλυτικά παραστατικά και πλήρη λογιστικά και πάσης φύσεως αρχεία όλων των ετών όταν παρέλαβε «κενά χαρτιά»

-          Το χρέος του ΙΚΑ που δημιουργήθηκε το 2006!με απόφαση του τότε ΔΣ κι έχει εγκριθεί από την τότε εξελεγκτική επιτροπή και την γενική συνέλευση  για κάλυψη των εργασιών στις εγκαταστάσεις ώστε να μην αναγκαστεί η οργάνωση να προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό έχει ρυθμιστεί κι αποπληρώνεται.

Μιλάνε ποιοι;

-          Φτιάξαμε την τράπεζα αίματος ; Πόσοι και ποιοι από αυτούς ήρθαν να δώσουν αίμα;

-          Φτιάξαμε την λαική αγορά , από παραγωγούς πολύτεκνους για καταναλωτές πολύτεκνους : Την στήριξαν ψωνίζοντας για τα σπίτια τους ή κάθονταν απ’ εξω μετρώντας πόσοι και ποιοι θα ψωνίσουν;

-          Πήραμε προσφορές που βοηθούν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των Πολυτέκνων (ΚΤΕΟ, ασφάλειες , φροντιστήρια , εμπορικά κ.α)   κι αυτοί πήγαιναν στους επαγγελματίες για να «σαμποτάρουν» τις πρόσφορές .

-          Πήγαμε στο Πανελλαδικό Συλαλητήριο και στον Πρόεδρο της Βουλής τότε που «πετσόκοβαν» τα δικαιώματα των Πολυτέκνων και δεν ήρθε ούτε ένας!

-          Κάναμε εκδήλωση για τα «πρωτάκια» όποτε και τους χαρίσαμε την πρώτη του τσάντα και δεν ήταν εκεί.

-          Κάναμε συνελεύσεις στην Κάτω Αχαία και στην Χαλανδρίτσα και μας «μάλωναν ότι τους κουβαλάμε μακριά για να μην έρθει κόσμος και τώρα μας κατηγορούν ότι δεν πάμε εκεί γιατί φοβόμαστε μην ψηφίσει κόσμος.» (όταν στην γενική συνέλευση πριν δυο εβδομάδες αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να γίνουν εκλογές στην Πάτρα και ήταν μπροστά και το γνωρίζουν και ξέρουν ότι υπάρχουν και ηχητικά και γραπτά πρακτικά και βγαίνουν και λένε ψέματα)

-          Κάναμε τις αγωγές για την ισόβια σύνταξη με κόστος 15 ευρώ και μας καταγγέλουν  και για αυτό.

-          Ζητάνε επίμονα ίδρυση «ταμείου αλληλοβοηθείας – το οποίο θα γεμίζει από τους πολύτεκνους  (που δεν έχουν ) για να μοιράζεται στους πολύτεκνους που δεν έχουν. (την ίδια στιγμή που μας κατηγορούν για τα 15 ευρώ των αγωγών). Ναι το αρνούμαστε. Γιατί οι πολύτεκνοι δεν έχουν να εισφέρουν και άρα θα μείνει στα χαρτιά και από την άλλη είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό πολυτέκνων που έχουν οικονομική ανάγκη που θα μπούμε σε ένα «σκοτεινό λαβύρινθο» για την διάθεση ποσών. Με τι κριτήρια άραγε ; των αρεστών ? Μακριά από μας το μοίρασμα «χαρτζιλικιών» και τα πελατειακά αλισβερίσια.

-          Αντίθετα υπάρχει απόφαση του ΔΣ για οικονομική ενίσχυση σε περιπτώσεις που υπάρχει –με παραστατικά - θέμα υγείας.

-          Για την μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ κάποιοι ή δεν ξέρουν όλη την αλήθεια ή δεν λένε όλη την αλήθεια. Η απόφαση ήταν αρχικά πιο δυσχερής για τους πολύτεκνους και μετά από πρωτοβουλία της οργάνωσης με επιστολές αλλά συναντήσεις με μέλη του τότε ΔΣ  της ΔΕΥΑΠ βελτιώθηκε (έστω κι αν δεν ήταν το όλο που διεκδικούσαμε)

Μιλάνε ποιοι ; αυτοί που μόνο κορώνες βγάζουν κατηγορώντας 12! Συναδέλφους πολύτεκνους , τα μέλη της Διοίκησης και της Εξελεγκτικής, επί 3 χρόνια στα ΜΜΕ χωρίς να έχουν συμμετάσχει και συμβάλει πουθενά!!!

Όταν όχι μόνο δεν έβαλαν ένα λιθαράκι αλλά προσπαθούσαν να γκρεμίσουν κι ότι χτίζαμε ;

Μια διοίκηση έχει οπωσδήποτε μια φθορά κι επίσης αποκλείεται να μην έχει κάνει λάθη. Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Η ομάδα μας είναι ενωμένη δυνατή και με το βλέμμα στο αύριο. Παίρνουμε τα θετικά της προηγούμενης διοίκησης, μαθαίνουμε από τα τυχόν λάθη μας και κοιτάμε μπροστά.

Έχουμε πάρα πολλά να υλοποιήσουμε και θα είμαστε παρόντες και θα αναζητήσουμε θεσμικά όσες παροχές μπορούν να βοηθήσουν τους πολύτεκνους στο ηράκλειο έργο τους και να ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να γίνουν πολύτεκνοι.

-          Η επέκταση και βελτίωση όσων λειτουργούν έως σήμερα (λαική, αιμοδοσία κλπ)

-          Από τα πρώτα ήδη συμβούλια θα γίνει σύσταση θεματικών επιτροπών στις οποίες θα συμμετέχει ένας σύμβουλος  και πολύτεκνοι που θέλουν να συμβάλλουν.

Αυτές θα είναι :

Επιτροπή Δυτικής Αχαίας, Ερυμάνθου, υγείας ,κοινωνικής αλληλεγγύης ,επιμόρφωσης, πολιτισμού, αθλητισμού , προσφορών-παροχών, διανομών, συνεργασία με κράτος και φορείς και φυσική επιτροπή αναθεώρησης καταστατικού.

Το νέο ΔΣ θα  αποφασίσει κι αναλόγως θα διαχειριστεί την διαφωνία με την ΑΣΠΕ. Το σίγουρο είναι ότι παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες κάποιων η Οργάνωση θα είναι δυνατή και δυναμικά παρούσα.

Λέμε όχι στην μιζέρια, όχι στην εσωστρέφεια.

Είμαστε μια ενωμένη δυνατή ομάδα με βλέμμα καθαρό και διάθεση για προσφορά και μόνο!

Τέλος όσο για το επικοινωνιακό τρικ που πάνε να περάσουν  βάλλοντας ευθέως την υποψήφια πρόεδρο ότι «αν δεν έχεις περάσει φτώχεια και στερήσεις, δεν μπορείς να την καταλάβεις» θα πούμε ότι είναι τιμή μας που ηγείται της ομάδας μια γυναίκα που εργάζεται από τις 08 Ιουνίου 1992 (είναι γεννημένη το 1970)  αδιαλείπτως, που γνωρίζει τα θέματα καλά και που δεν έρχεται στην προεδρεία από κανενός είδους «ανάγκες» αλλά μόνο για διάθεση για προσφορά.

Περιμένουμε όλους τους Πολύτεκνους την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 από τις 8:00 ως τις 17:00 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Με τιμη

Οι Υποψήφιοι:
•    Πρόεδρος: Μανωλοπούλου – Νικολοπούλου Αναστασία
•    Γραμματέας: Γιαχαλής Αντώνης (ιερέας)

Για το αξίωμα του Συμβούλου:

•    Αγγελοπούλου Παναγιώτα
•    Αναστασόπουλος Ελευθέριος (ιερέας)
•    Βέρρας Ηλίας
•    Γεωργαντάς Δημήτριος
•    Γεωργόπουλος Αριστείδης
•    Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος
•    Γραμματσούλιας Παναγιώτης
•    Δουλαβέρης Φώτιος
•    Κάκκος Αθανάσιος
•    Μαραβέλιας Δημήτριος
•    Νικολόπουλος Αθανάσιος
•    Παντελή Χαρά
•     Παπαλεξόπουλος Αλέξιος
•    Παρασκευόπουλος Γεώργιος
•    Πουλάδος Γεώργιος
•    Σιμωτάς Δημήτριος
•    Σουβαλιώτης Κωνσταντίνος
•    Τζιλιλή Άννα
•    Φραντζής Γεώργιος

Για το αξίωμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής
•    Γεωργόπουλος Γεώργιος
•    Παναγιωτόπουλος Γεώργιος
•    Παρασκευοπούλου Κλεοπάτρα
•    Πουλίδας Νικόλαος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις