Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Φάε τη βρώμα των πυρηνελαιουργείων και μετά σου φταίει η Μέρκελ!

Φάε τη βρώμα των πυρηνελαιουργείων  και ...

Του Διονύση Ζακυνθινού

Ειλικρινά, έχω χάσει κι εγώ το λογαριασμό πόσα χρόνια κρατάει αυτή η «κολόνια» με τα πυρηνελαιουργεία της Αχαϊας. Δέκα, δεκαπέντε, είκοσι;

Γεγονός είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιογράφος που να μην έχει κάνει ρεπορτάζ ή δεν έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ενδεχομένως να μην υπάρχει και κανένας αιρετός της Αχαίας που να τον «ακουμπάει» και να μην έχει κυνηγήσει το σχετικό θέμα. Με «ντου», με μηνύσεις, με αναφορές, και πάει λέγοντας!

Ε, και λοιπόν, τι έγινε; Τα πυρηνελαιουργεία ζουν και βασιλεύουν και με τη βρώμα τους μας κυριεύουν. Για να μας υπενθυμίζουν με τη δυσώδη παρουσία τους την ανικανότητά μας να βάλουμε τάξη στα στοιχειώδη, στα αυτονόητα του οίκου μας.

Και είναι αυτά τα μικρά, τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, που μας υπενθυμίζουν γιατί φτάσαμε στο σημερινό χάλι, σ’ αυτό το κατάντημα της διαρκούς επαιτείας και της εξάρτησης από τους ξένους.

Είναι αυτά, τα ίδια, που μας υπενθυμίζουν τις αιτίες γιατί, παρά το γεγονός ότι μας ταϊζουν μια ζωή οι κουτόφραγκοι, όχι μόνο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα (υποτυπώδες) κράτος.

Φίλη συμπολίτισσα, φίλε συμπολίτη, απευθύνομαι σε σένα που ξεσηκώνεσαι (και δικαίως, εν μέρει) κατά της ανάλγητης συμπεριφοράς της Μέρκε και των Γερμανών, κατά αυτών γενικώς που κατηγορούμε γιατί δεν μας δανείζουν μια ζωή με τους δικούς μας όρους, για να τρώμε και να πίνουμε εμείς εις υγείαν των κορόιδων.

Όταν εν έτει 2015 δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στην Πάτρα από τη μπόχα των πυρηνελαιουργείων, γιατί μετά σου φταίνε οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και οι λοιποί Ευρωπαίοι, οι άλλοι, για την κακοδαιμονία σου;

Κοίτα πρώτα την καμπούρα σου….

 

ΣΣ: Σχόλια αναλύσεις και άρθρα του Διονύση Ζακυνθινού διαβάζετε στο προσωπικό blog του: zakpatras.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις