Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΒΕ Ηλείας: "Κακό σενάριο" να διασπαστεί το έργο της Ολυμπίας Οδού

ΕΒΕ Ηλείας: "Κακό σενάριο" να ...

Αντίθετο το επιμελητήριο Ηλείας

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βρίσκει κάθετα αντίθετο το Επιμελητήριο Ηλείας - Η ανοιχτή επιστολή Κ. Νικολούτσου στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη από τον οποίο ζητά ξεκάθαρη θέση

Για την Ηλεία είναι μη αποδεκτή οποιαδήποτε μεταβολή του φυσικού και τεχνητού αντικειμένου στο μεγάλο έργο του αυτοκινητόδρομου και στο τμήμα Πατρών – Πύργου. Αυτό τονίζει με επιστολή του στον Αναπλ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Νομού μας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Αφορμή για την συγκεκριμένη επιστολή με την οποία ζητείται από τον κυβερνητικό παράγοντα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Υπουργείου του, ήταν δημοσιεύματα του τοπικού  Τύπου σύμφωνα με τα οποία, εξετάζεται το ενδεχόμενο διάσπασης του έργου με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, ως προς την υλοποίησή του!

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας εκφράζοντας την ανησυχία του αλλα και την αντίθεσή του μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, επισημαίνει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Το  Σάββατο 28/02/2014 έγινε γνωστό από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου (Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ) ότι σε σχέση με το υπό δημοπράτηση έργο της Ν.Ε.Ο. Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα  και συγκεκριμένα για το τμήμα Πάτρα – Πύργος, υπάρχουν σκέψεις παράτασης της ημερομηνίας υποβολής προσφορών ή διάσπασης του έργου σε 2 υποτμήματα με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα.
Ως γνωστόν ο άξονας Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, με τίτλο Ολυμπία Οδός αποτελεί σταθερή επιδίωξη των κατοίκων για σύνδεση τους με το Εθνικό Δίκτυο αυτοκινητοδρόμων ώστε πέραν της βελτίωσης των συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας, να αλλάξουν οι αναπτυξιακές παράμετροι που κατατάσσουν τον Νομό στις πιο χαμηλές βαθμίδες, ενώ μέσω του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί να συμβάλλει πολύ περισσότερο η Ηλεία, λόγω των σοβαρών πλεονεκτημάτων της, στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη.
Η τυχόν επικράτηση του κακού σεναρίου δυστυχώς θα δικαιώσει τους εμπνευστές της κάκιστης αναθεώρησης της αρχικής σύμβασης της Ολύμπιας Οδού και οριστικοποιεί την απομόνωση του πιο ελπιδοφόρου τμήματος της χώρας που είναι η Δυτική Πελοπόννησος.
Σας παρακαλούμε να ξεκαθαρίσετε άμεσα τις προθέσεις του Υπουργείου λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι για την Ηλεία είναι μη αποδεκτή κάθε μεταβολή του φυσικού και τεχνητού αντικειμένου του έργου Πάτρα – Πύργος όπως αυτό περιγράφεται στην ισχύουσα διακήρυξη.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις