Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Για ναρκωτικά και κλοπές οι περισσότερες συλλήψεις το τριήμερο του καρναβαλιού

Πάτρα: Για ναρκωτικά και κλοπές οι περισ...

Χειροπέδες σε 45 άτομα

Σε ναρκωτικά και κλοπές αφορούσαν οι περισσότερες συλλήψεις που έγιναν στην Πάτρα στη διάκρεια του τελευταίου τριήμέρου του Καρναβαλιού. Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, το τριήμερο (20 έως 22-2-2015),ελήφθησαν αυξημένα αστυνομικά  μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για την αποτροπή κλοπών, ληστειών, διακίνησης ναρκωτικών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ ταυτόχρονα ελήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας τόσο για την ασφαλή προσέλευση των επισκεπτών όσο και για την ομαλή  διεξαγωγή του Καρναβαλιού και την διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων της Πάτρας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, των Τμημάτων Τροχαίας Πατρών και Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας,  της Άμεσης Δράσης Πατρών, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. , Ο.Π.Κ.Ε. και των Διμοιριών Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας ,καθώς και των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων.

Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: (472) άτομα,

Προσήχθησαν: (165) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν : (45) άτομα, από τα οποία:

•       (14) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,

•       (1) ημεδαπός για διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών,

•       (6) άτομα για κλοπές, ( κυρίως πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων),

•       (5) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,

•       (7) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

•       (1) ημεδαπός για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων,

•       (11) άτομα για λοιπές παραβάσεις.

Βεβαιώθηκαν :

•       (88) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν:

•       (55,7) γραμμάρια κάνναβης,

•       Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Ενδεικτικά σας παρουσιάζονται  οι παρακάτω υποθέσεις:

1. Συνελήφθη, στις (21-2-2015) το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα ο δράστης είχε διακινήσει την ίδια ημέρα (21-2-2015) το   μεσημέρι, δυο πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ σε καταστήματα στην Πάτρα, ενώ στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (390) ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των (50) και (10) ευρώ καθώς το χρηματικό ποσό των (907) ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα.

2.  Συνελήφθη, στις (21/2/2015) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομία Αχαΐας, ένας 22χρονος ημεδαπός για διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Για την ίδια υπόθεση,  με τι κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 19 ετών.

Ειδικότερα, στις (21-2-2015) το απόγευμα, ο 22χρονος πώλησε σε κεντρική οδό της Πάτρας, (17,5) γραμμάρια κάνναβης στον συνομήλικο του και τον 19χρονο.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 22χρονο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (1,7) γραμμάρια κάνναβης, μια φορητή ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (210) ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα (23-2-2015) εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις