Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Το κύμα καταπίνει τις ακτές – Έντονη η διάβρωση μετά την κακοκαιρία–Καταστρέφονται σπίτια στη Δυτική Αχαΐα–ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αχαΐα:Το κύμα καταπίνει τις ακτές – Έντο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Το φαινόμενο εντάθηκε από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

Έντονο είναι το πρόβλημα διάβρωσης των περισσοτέρων ακτών της Αχαΐας και σε ορισμένες περιπτώσεις το φαινόμενο επιδεινώθηκε μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Στη Δυτική Αχαΐα και κυρίως στον Κάτω Αλισσό, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Παραλίας Κάτω Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης το πρόβλημα είναι διαχρονικό και την τελευταία δεκαετία η θάλασσα έχει «φάει» περίπου 130 μέτρα στον Κάτω Αλισσό κι έχουν καταστραφεί σπίτια και τουριστικά καταλύμματα.

«Δέκα χρόνια μας εμπαίζουν όλοι οι αρμόδιοι. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις παντού, γίνονται μελέτες, μετά δεν υπάρχουν χρήματα για να εφαρμοστούν, αλλά εμείς ζητάμε μόνιμη λύση. Διαφορετικά θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα υποβάλλοντας μηνύσεις» δηλώνει ο κ. Μπαρμπούνης στο thebest.gr.

Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες που η κακοκαιρία έπληξε και τη Δυτική Αχαΐα στον Αλισσό  «χάθηκαν» άλλα δέκα μέτρα από την ακτογραμμή, όπως επισημαίνει.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 60 ΣΠΙΤΙΑ

Χθες ο Σύλλογος επανήλθε στο θέμα με νέα επιστολή του στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Κο ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΟΙΝ.: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, Αντιπεριφερειάρχη κο Αλεξόπουλο

Κ. Αλισσός 3 Φεβρουαρίου 2015

«Κύριε Δήμαρχε,
Μετά τις ακραίες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο φλέγον θέμα της διάβρωσης των ακτών μας.
Οι κάτοικοι αγωνιούν, αφού βλέπουν ότι το φαινόμενο της διάβρωσης πλησιάζει και κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περίπου 60 μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, παραλιακά καταστήματα, αλλά και δημόσιο κτήμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως πάρκο αναψυχής και πλατεία. Στο συγκεκριμένο χώρο την καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνουμε αρκετές εκδηλώσεις για τους κατοίκους και αν η κατάσταση συνεχιστεί ο χώρος θα εξαφανίζεται.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες με την μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να διατηρηθούν τα 50μ. της ακτογραμμής (ακόμα κι αν χρειαστούν χρήματα που απορρέουν από τα ποσά που έχετε για πολιτική προστασία).
Κύριε Δήμαρχε, περιμένουμε από εσάς την παρέμβασή σας, ώστε να σωθεί η πλατεία μας».

Το πρόβλημα αφορά και άλλες περιοχές  του νομού, όπως τα Βραχναίικα την Αιγιάλεια ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Πλαζ και το Ρίο, όπου η θάλασσα βγήκε στο δρόμο και ήδη τμήματα του οδοστρώματος έχουν υποχωρήσει

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στην Αιγιάλεια

Το πρόβλημα της διάβρωσης στην Αιγιάλεια είναι επίσης υπαρκτό. Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φιλιππάτος  η διάβρωση είναι πιο έντονη στην Τέμενη και τα Βαλιμίτικα ενώ το φαινόμενο παρατηρείται και στο Λόγγο και τα Σελιανίτικα. Προ ημερών όπου στην περιοχή έπνεαν δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι στον παραλιακό δρόμο της Τέμενης και των Βαλιμιτίκων προκλήθηκαν ζημιές, ενώ συνολικά για τη διάβρωση εκπονείται μελέτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δυτική Αχαΐα: Άσπρισε από το χαλάζι – Νέες πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις

Πάτρα:"Φούσκωσαν" Χάραδρος και Ξυλοκέρα - Πρόβλημα σε Πλατάνι και Καστελλόκαμπο -Ποτάμια οι δρόμοι - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο - Πού θα χτυπήσει η ανεμοθύελλα

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις