Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέντε ξένοι νεκροί από την επίθεση στο ξενοδοχείο Corinthia της Λιβύης

Πέντε ξένοι νεκροί από την επίθεση στο ξ...

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το τι έχει συμβεί στους δράστες της επίθεσης

Τουλάχιστον πέντε ξένοι πολίτες και τρεις φρουροί έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο πολυτελείας Corinthia στην Τρίπολη της Λιβύης, όπως δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό al-Nabaa ο διοικητής της αποκαλούμενης Ειδικής Δύναμης Αποτροπής, Μαχμούντ Χαμζά.

Δεν αποσαφήνισε το τι έχει συμβεί στους δράστες της επίθεσης, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τρεις έως πέντε ένοπλους εισβολείς.

Ο κ. Χαμζά τόνισε πάντως πως η κατάσταση βρίσκεται πλέον «υπό έλεγχο», χωρίς να αναφερθεί στις προγενέστερες πληροφορίες που έκαναν λόγο για κατάσταση ομηρίας μέσα στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα πάντως με πηγή του CNN, τρεις ένοπλοι παραμένουν στο ξενοδοχείο, χωρίς να γίνεται αναφορά σε ομήρους.

Το CNN μεταδίδει επίσης πως οι πελάτες του ξενοδοχείου έχουν απομακρυνθεί ασφαλώς από το χώρο, ενώ το Associated Press μεταδίδει πως το συγκρότημα ήταν σχεδόν άδειο την ώρα της επίθεσης.

Το χτύπημα φαίνεται πως άρχισε με την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πύλη του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο υποδοχής και άρχισαν να πυροβολούν αδιάκριτα.

Σημειώνεται, πως το ξενοδοχείο Corinthia είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα σε ξένους επισκέπτες, ενώ χρησιμοποιείται και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, με δεδομένο το χάος που επικρατεί στη Λιβύη, η οποία κατά τους τελευταίους μήνες βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση ακήρυχτου εμφυλίου πολέμου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την κατάσταση, όμως, δεν έχει ακόμα ενημέρωση για το αν υπάρχουν Έλληνες πολίτες στο ξενοδοχείο.

Την ευθύνη για την επίθεση φαίνεται να έχει αναλάβει ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στην «επαρχία της Τρίπολης», κάνοντας λόγο για τη «Μάχη του Αμπού Ανάς αλ-Λίμπι», όπως μεταδίδει, η οργάνωση SITE, που παρακολουθεί τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί η σχέση που μπορεί να έχει ο βραχίονας της Τρίπολης με το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις