Οι προθέσεις του για το νέο έτος
Ο σύγχρονος «σουλτάνος» της Τουρκίας αποχαιρέτησε το 2014 με δύο συμβολικές κινήσεις, που μαρτυρούν τις προθέσεις του για το νέο έτος. Αφενός, «καρατόμησε» τέσσερις εισαγγελείς οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστήσει στις έρευνες για διαφθορά που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2013 και είχαν φτάσει μέχρι το πολύ στενό περιβάλλον του.
Αφετέρου, διεμήνυσε στον διάδοχό του στην πρωθυπουργία, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι θα προεδρεύσει αυτοπροσώπως στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 19 Ιανουαρίου. Ο Ερντογάν παίρνει όλο το παιχνίδι στα χέρια του. Αν αποτύχει, θα πληρώσει και όλο το κόστος.
Δεν διστάζει να τα βάλει με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., αμφισβητώντας τις επιλογές και τις αποφάσεις τους. Έχει ανοιχτά μέτωπα με όλους σχεδόν τους γείτονές του -από το Ισραήλ και τη Συρία, μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο, για να μην αναφερθούμε στους Κούρδους.
Όσο για το εσωτερικό, μοιάζει να έχει επιβάλει ένα άτυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης, «καρατομώντας» μαζικά δικαστικούς και αστυνόμους που τόλμησαν να του εναντιωθούν, αλλά και επιχειρώντας να ελέγξει ασφυκτικά τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Κι όλα αυτά, μάλιστα, χωρίς να ενδιαφέρεται μήπως η μετακόμισή του στο νέο προεδρικό «παλάτι» και η χλιδή που το χαρακτηρίζει πλήξει τη δημόσια εικόνα του και τη μαζική στήριξη που απολαμβάνει στα φτωχότερα και πιο καθυστερημένα στρώματα της τουρκικής κοινωνίας.
imerisia
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










