Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο «ψεκασμένος» Μελάς, ο «ραντισμένος» Νταβρής και ο "ξεχασιάρης" Χαϊκάλης αποφασίζουν για το μέλλον μας

Ο «ψεκασμένος» Μελάς, ο «ραντισμένος» Ντ...

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Πριν δύο εβδομάδες, λέει ο κ. Χαϊκάλης είχε δεχθεί κρούση χρηματισμού του. Δύο εβδομάδες! Δηλαδή, τις πιο κρίσιμες μέρες πριν την παρωδία της πρώτης προσπάθειας εκλογής Προέδρου.

Τα ΜΜΕ πανηγύριζαν όλο αυτό το διάστημα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση χρηματισμού βουλευτών αλλά ο κ. Χαϊκάλης σιωπή. Ούτε λέξη.

Περίμενε τον Λάκη Λαζόπουλο να βγει στον ΑΝΤ1 και να το αποκαλύψει για να πει- επιτέλους- στους Έλληνες πολίτες κάτι τόσο σοβαρό, όσο η προσπάθεια χρηματισμού ενός βουλευτή προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πότε; Όταν είχε περάσει η πρώτη ψηφοφορία. Γιατί; Κανείς δεν μας έχει απαντήσει μέχρι στιγμής.

Και ερωτά ο αφελής: Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει το Κοινοβούλιο κάτι  τόσο σημαντικό πριν προσέλθει στην εκλογή Προέδρου; Ή μήπως ο κ. Χαϊκάλης, περίμενε να δει που θα καθίσει η.... μπίλια με τους Ανεξάρτητους για να προβεί σε ανακοινώσεις; Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Πάμε όμως και παρακάτω. Στον απίθανο ...επόμενο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόσωπο της πρώτης ψηφοφορίας ήταν ένας πολύ ...σοφός άνθρωπος εν ονόματι  Μελάς. Αυτός ο πολύ σοφός άνθρωπος, μας άφησε σύξυλους με τον μαθηματικό τρόπο σκέψης του προσθέτοντας άλλο ένα λιθαράκι στο μνημείο της γραφικότητας των πρώην και νυν Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν μέχρι σήμερα γράψει πολλά και σπαρταριστά κεφάλαια στην πολιτική ζωή του τόπου, παρά τον μεγάλο συναγωνισμό ο οποίος είναι σχεδόν πάντα... αθέμιτος.

Ο κ. Μελάς λοιπόν, άφηνε  να εννοηθεί πως θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά όπως πράττουν όλοι οι ...μεγάλοι πολιτικοί άνδρες, τελικά καταψήφισε, κρατώντας στο...τσεπάκι του το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ακόμη και μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο μεγάλος αιφνιδιασμός λοιπον ήρθε από την αιτιολόγηση, όπως έλεγε και ο δάσκαλος στο δημοτικό όταν ήταν να ...κατεβάσουμε επιχείρημα στην έκθεση.

«Είχα πει πως κατά 80% θα ψηφίσω Πρόεδρο. Σήμερα ήμουν στο 20%. Παραμένω προς θετική κατεύθυνση» είπε ο νέος ...Περικλής για να εξηγήσει ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα υπερισχύσει το υπόλοιπο 80% άρα θα ψηφίσει Δήμα.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά κάτι τέτοιους στο χωριό μου συνήθιζαν να τους κρεμάνε κουδούνια ή να τους υποδέχονται στα καφενεία με ένα παρατεταμένο «ουουουου» όπως κάνουν με όλους τους τρελούς του χωριού, συνήθεια καταδικαστέα μεν για τις παθολογικές περιπτώσεις, επιβεβλημένη δε για κάτι Μελάδες, που δεν κάνουν όχι για βουλευτές που αποφασίζουν σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τα της χώρας, αλλά ούτε για υπάλληλοι περιπτέρου τις μεσημεριανές ώρες της ραστώνης, που δεν κυκλοφορεί κανείς.

Αντιθέτως ο κ. Μελάς εκλέγεται επί χρόνια βουλευτής και τυγχάνει της στήριξης χιλιάδων ψηφοφόρων που στέλνουν τους Μελάδες στην Βουλή για να την μετατρέπουν σε ίδρυμα για προβληματικούς και στη συνέχεια κάθονται και τους παρακολουθούν να κάνουν τις μαθηματικές τους πράξεις εις βάρος της νοημοσύνης μας.

Κοιτάξτε  τι σκέφτηκε ο κουτοπόνηρος πολιτικάντης για να μην δυσαρεστήσει ούτε τους μεν ούτε τους δε (κάπως έτσι θα το είδε) και να κάνει την κωλοτούμπα του με θεαματικό τρόπο, έτσι ώστε να ανάγει τον εαυτό του σε πολιτικό ειδικής οξυδέρκειας.

Και τρίτο φωτεινό παράδειγμα, ο Αχαιός κ. Νταβρής ο οποίος έκανε την μαναδικής σύλληψης δήλωση ότι θα συσκεφτεί με τον εαυτό του και θα αποφασίσει και πριν  προλάβει να καλέσει την συνείδησή του σε επίσημο ...γεύμα, την έγραψε κανονικά και βγήκε την επομένη μέρα με άλλη γκόμενα, με την ...ανεμελιά του, για να πει το «ναι».

Αν πάρεις έναν κατάλογο των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και αρχίζεις να βάζεις μια βούλα δίπλα σε κάθε έναν από αυτούς που δεν θα έπαιρνες ούτε για κλητήρα στην επιχείρησή σου, θα καταλάβεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα με αυτούς που αποφασίζουν για τον τόπο, αυτούς στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για το μέλλον του.

Και όταν θα αρχίσει να γεμίζει το χαρτί βούλες, τότε θα καταλάβουμε ότι όταν πάμε στο παραβάν, πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό ακριβώς και μόνο: Ποιόν θα παίρναμε εμείς στην δουλειά, έστω και για κλητήρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις