Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Εκδήλωση για την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων

Αίγιο: Εκδήλωση για την πρόληψη παραγωγή...

Την Παρασκευή

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος ZeroWastePro σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την 19η-12-2014, και ώρα 10:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, με πολλαπλούςαποδέκτες, για την προώθηση της πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων.

Η εκδήλωσηθα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη:

Α. Παρουσίαση για την Πρόληψη Παραγωγής Αποβλήτων & την Κομποστοποίηση που απευθύνεται στα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εναλλακτικής διαχείρισηςαποβλήτων και ενεργού συμμετοχής στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος με ορθές πρακτικές.

Β. Παρουσίαση εργαλείων πρόληψης παραγωγής αποβλήτων που απευθύνονταιστην τοπική αυτοδιοίκηση, τους εμπόρους/καταστηματάρχες και τις τοπικές ΜΚΟ.

Για κάθε ομάδα συμμετεχόντων έχουν δημιουργηθεί και θα παρουσιαστούν διαφορετικά εργαλεία, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, που σκοπό έχουν τηνδημιουργία κι ενίσχυση δράσεων για την πρόληψη παραγωγή απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασίαμε την τοπική ΜΚΟ «ΔΙΑΛ.Α.ΓΗ» και υπό την αιγίδα όποιου φορέα προτίθεται να τηστηρίξει, θα παρουσιαστούν και τοπικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την εναλλακτικήδιαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Πρόγραμμα υλοποίησης:

Ημερομηνία: Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 10π.μ.

 

10:30’-11:00’ Εγγραφές

11:00’-11:10’ Χαιρετισμοί,

Εισαγωγή και πληροφορίες για το πρόγραμμα

11:10’-12:00’ Πρόληψη παραγωγής αποβλήτων και κομποστοποίηση, Δημήτρης Χωματίδης Μηχ. Περιβάλλοντος MSc, Οικολογική ΕταιρείαΑνακύκλωσης

12:00’-12:20’ Πράσινος Οδηγός για την τοπική αυτοδιοίκηση, Σταυρούλα Παπαθεοχάρη, Περιβαλλοντολόγος MSc, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

12:20’-12:40’ Λευκή Βίβλος για τις επιχειρήσεις – Επικοινωνιακά εργαλεία γιαφορείς, Δημήτρης Χωματίδης Μηχ. Περιβάλλοντος MSc, ΟικολογικήΕταιρεία Ανακύκλωσης

12:40’-13:00’Παρουσίαση τοπικής πρωτοβουλίας «ΔΙΑΛ.Α.ΓΗ», ΜαρίαΑλεξανδροπούλου, Δικηγόρος, Πρόεδρος «ΔΙΑΛ.Α.ΓΗ»

13:00’-13:30’ Συζήτηση – Συνέντευξη τύπου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις