Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ανοικτή επιστολή του Προέδρου των Πολυτέκνων και συνδικαλιστή της ΔΕΗ για την υπόθεση Φώτη Ανδρικόπουλου

Ανοικτή επιστολή του Προέδρου των Πολυτέ...

"Ελπίζω να μην βρεθώ στην ανάγκη για νέα δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να υπερασπίσω το πρόσωπό μου"

Μετά το δημοσίευμα των δηλώσεων της μητέρας του αείμνηστου Φώτη Ανδρικόπουλου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», που καταφέρεται εναντίον μου για τα λεγόμενά μου σε τηλεοπτικό σταθμό, θεωρώ υποχρέωση μου να δώσω μία απάντηση, παρά το γεγονός ότι θα προτιμούσα να αποφύγω την αντιπαράθεση με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Σεβόμενος τόσο την μνήμη του Φώτη όσο και τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά του, δεν πρόκειται να απαντήσω κατηγορώντας τη ΔΕΗ με ψέματα για την συγκεκριμένη ενέργειά της όπως κάποιοι πιθανόν να επιθυμούσαν.

Αντιθέτως έχω υποχρέωση να συμβάλλω στην έγκυρη πληροφόρηση και να υπερασπίζομαι την Επιχείρηση, όταν αυτό απαιτείται.

Όπως είναι γνωστό σ’ όλους τους χρήστες του Πολυτεκνικού Τιμολογίου, όταν υπογράφουν το συμβόλαιο με τη ΔΕΗ για τη χορήγησή του, υποβάλουν και δήλωση του Ν.1599/86 με την οποία δεσμεύονται να ενημερώσουν τη ΔΕΗ για την διακοπή του τιμολογίου, όταν πάψουν να έχουν την επιμέλεια τουλάχιστον τεσσάρων παιδιών.

Διαφορετικά υποχρεώνονται να πληρώσουν τη διαφορά που θα προκύψει αναδρομικά, μετά την ανακοστολόγηση που θα πραγματοποιήσει η Επιχείρηση.

Όπως έπραξε πριν λίγους μήνες μια πολύτεκνη οικογένεια, η οποία δυστυχώς έχασε ένα από τα μικρότερα τέκνα της από ασθένεια, και κλήθηκε να καταβάλλει αναδρομικά περί τα 2.000€.

Άραγε εάν η ΔΕΗ δεν είχε ειδοποιήσει  έγκαιρα την οικογένεια Ανδρικοπούλου και προχωρούσε σε ανακοστολόγηση και αναδρομική απαίτηση του ποσού των 1.000€ μετά από ένα χρόνο, θα ήταν καλύτερα;

Τότε δικαίως θα κατηγορούσαμε την Επιχείρηση, για την μη έγκαιρη ειδοποίηση της οικογένειας με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβάλλει ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Σ’ αυτή τη περίπτωση εγώ πρώτος θα τη κατηγορούσα.

Σήμερα όμως δεν μπορεί κανένας να την κατηγορήσει ότι εφάρμοσε το Νομικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει η πολιτεία, όσο και εάν το θεωρούμε άδικο.

Γιατί εάν είχε παρανομήσει η ΔΕΗ ή οι υπάλληλοι της, τότε γιατί περιμένουμε να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, ώστε να χορηγηθεί στην οικογένεια ξανά το τιμολόγιο πολυτέκνων;

Παράλληλα είναι γνωστό ότι θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε πριν ένα χρόνο, τιμωρούσε τους χρήστες του Πολυτεκνικού τιμολογίου, αφού δεν τους επέτρεπε να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), παρόλο που πληρούσαν τις οικονομικές προϋποθέσεις και είχαν τρία προστατευμένα μέλη.

Προσωπικά από την πρώτη στιγμή, με αφορμή την δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση, ζήτησα την αλλαγή του Νόμου και η χορήγηση του Πολυτεκνικού τιμολογίου να σταματάει όταν δεν υπάρχει κανένα προστατευόμενο μέλος στην κάθε Πολύτεκνη οικογένεια.

Διαφωνεί κανείς μ’ αυτό; Πολύ περισσότερο οι Πολύτεκνες Οικογένειες;

Ζήτησα επίσης και κάλεσα την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην θεσμοθέτηση στήριξης των οικογενειών που χάνουν μέλος τους εν ώρα καθήκοντος.

Στο δημοσίευμα κατηγορήθηκα ακόμα και γι’ αυτό.

Όμως πραγματικά θλίβομαι, όταν διαπιστώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αγνοηθούν άλλες οικογένειες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Γιατί άραγε να μην χορηγηθεί το Πολυτεκνικό Τιμολόγιο από τη ΔΕΗ και στην οικογένεια του αείμνηστου Επιλοχία Φωτιάδη Κων., που έχασε την ζωή του στις 20/2/2006 από πτώση ελικοπτέρου στην Πέλλα, αφήνοντας πίσω τρία ανήλικα κορίτσια, παρά το γεγονός ότι η οικογένεια έχει αποκτήσει την Πολυτεκνική Ιδιότητα;

Για τον πολύτεκνο πυροσβέστη απ’ το Αγρίνιο που βρίσκεται σήμερα νοσηλευόμενος στο ΠΠΝΠ στο Ρίο, ο οποίος δέχτηκε τόνους νερού από το αεροπλάνο στις πυρκαγιές του καλοκαιριού εκτελώντας το καθήκον του.

Αναρωτήθηκε κανείς αν σήμερα το Κράτος συμπαρίσταται στην οικογένειά του και κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, στη μάχη που δίνει για τη ζωή του;

Άραγε για τον Αστυνομικό ή τον Πιλότο π.χ., που χάνει τη ζωή του στο βωμό του καθήκοντος, θα πρέπει η πολιτεία να επικαλείται τη φύση της εργασίας του και αν είναι προεκλογική περίοδος, τότε να δεσμεύεται ο εκάστοτε υπουργός δημόσια, για τη στήριξη της οικογένειάς του και όχι το κράτος να έχει πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να έχει θεσμοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης;

Ναι σίγουρα, η στρατιωτική θητεία δεν αποτελεί επάγγελμα αλλά καθήκον προς την Πατρίδα.

Όμως για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις, θεωρούμε ότι ασκούν το επάγγελμά τους και όχι ότι υπηρετούν την Πατρίδα;

Όσον αφορά το γεγονός ότι η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ημέρα Σάββατο και στο ερώτημα αν λειτουργού οι Υπηρεσίες της ΔΕΗ, καλό είναι να γνωρίζουν όλοι, ότι για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται υπερωριακά χωρίς αποζημίωση, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Πριν γράψω την παρούσα επιστολή, βασανίστηκα εάν προηγουμένως θα έπρεπε να τηλεφωνήσω στην οικογένεια για να εκθέσω τα παραπάνω.

Το απέφυγα γνωρίζοντας ότι το σπίτι τους βρίσκεται πολύ κοντά στο κοιμητήριο. Γιατί γνωρίζω πολύ καλά πάρα πολλές Χαροκαμένες μητέρες, που καθημερινά μεταβαίνουν στο παιδί τους, όσα χρόνια και εάν πέρασαν από το θλιβερό γεγονός.

Όσο για την πολυτεκνική ιδιότητα είναι γνωστό, ότι δεν την χάνει κανένας εφόσον έχει από το Νόμο τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Προσωπικά θα είμαι στην διάθεσή της οικογένειας εάν επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μου με οποιονδήποτε τρόπο.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η πόρτα μου είναι ανοικτή σε κάθε πολίτη.

Ελπίζω να μην βρεθώ στην ανάγκη για νέα δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να υπερασπίσω το πρόσωπό μου.

Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και να μη βρεθεί άλλη στη θέση της."

 


Με εκτίμηση
Κανελλόπουλος Θεόδωρος
Πολύτεκνος - Συνδικαλιστής ΔΕΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις