Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Να αυξηθούν τα κονδύλια για τη δακοκτονία"

"Να αυξηθούν τα κονδύλια για τη δακ...

Ζητάει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Την αύξηση των κονδυλίων για τη δακοκτονία ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως ο δάκος και η ακαρπία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ελαιοπαραγωγή και την παραγωγή λαδιού στη Ηλεία.

Πριν τις φονικές πυρκαγιές του 2007 ήταν δηλωμένα περίπου 9.000.000 ελαιόδενδρα και το ποσό για τη δακοκτονία που αντιστοιχούσε στην Ηλεία ήταν περίπου 2 εκατ. ευρώ. Σήμερα, κι αφού ο αριθμός των ελαιοδένδρων έχει φτάσει τα επίπεδα προ του 2007, το ποσό που χορηγείται για τη δακοκτονία είναι περίπου 350.000 ευρώ, στο επίπεδο δηλαδή που είχε περιοριστεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και μετά τις περικοπές που επέφερε και η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα δε με δηλώσεις παραγωγών στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας π.χ. στη Κρήτη αναλογικά με τον αριθμό των ελαιόδενδρων δίνονται μεγαλύτερα κονδύλια για τη δακοκτονία.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:

1.    Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο αύξησης των κονδυλίων που αντιστοιχούν στην Ηλεία για τη δακοκτονία;

2.    Ποια μέτρα θα λάβετε για την αντιμετώπιση της ακαρπίας και του δάκου, που αποτελούν τους βασικούς παράγοντες της μειωμένης παραγωγής ελιάς και λαδιού στην Ηλεία και πανελλαδικά;

3.    Ποια μέτρα θα ληφθούν για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών, ως βασικών παραγόντων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις