Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λίαν συντόμως Πάτρα-Αθήνα 2 σε δύο ώρες με το τρένο

Λίαν συντόμως Πάτρα-Αθήνα  2 σε δύο ώρες...
Νασόπουλος Νάσος

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών στο έργο της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο -Πάτρα, εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ.

Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ Κώστα Σπηλιόπουλο, δήλωσε ότι «το όραμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με την Αθήνα και η ολοκλήρωση του σύγχρονου σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ, με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων και τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας γίνεται πιο ορατό και η ολοκλήρωσή του δεν είναι πλέον ουτοπία, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Το έργο εντάσσεται εν μέρει στην «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ) - Πάτρας, τμήμα Κιάτο-Διακοφτό», το οποίο συγχρηματοδοτείτο έως 31-12-2012 από το Ταμείο Συνοχής και από 1-1-2013 και μετά, από Εθνικούς Πόρους.

Μέρος επίσης του έργου εντάσσεται στο έργο «Κατασκευή Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Διακοφτό-Ροδοδάφνη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με την ολοκλήρωσή του, ο χρόνος διαδρομής Αθήνα -Πάτρα θα περιοριστεί στις 2 ώρες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις