Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Τσούκαλης: Μέχρι και 3 δις θα μπορούσε να εισπράξει η κυβέρνηση από τον έλεγχο των offshore

Νίκος Τσούκαλης: Μέχρι και 3 δις θα μπορ...

"Απουσιάζει ο έλεγχος για τα διασυνδεδεμένα πρόσωπα"

Σε 251 μόνο, επί συνόλου 6.575 offshore, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις  99,4 εκατ. ευρώ, με ελάχιστα εισπρακτικά αποτελέσματα σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλη.

"Αν και  οι ρυθμοί ελέγχου έχουν επιταχυνθεί, είναι αναντίστοιχοι των επειγουσών αναγκών της χώρας  και ατελείς ως προς το εύρος τους.

Αναντίστοιχοι γιατί έστω και με την επιτάχυνση του ρυθμού, η ολοκλήρωση των ελέγχων  των 6.575 εταιριών θα απαιτήσει πολλά χρόνια.

Ατελείς δε ως προς το εύρος τους , γιατί φαίνεται ότι δεν διερευνάται η περιουσιακή κατάσταση των αναγνωρίσιμων ή διασυνδεδεμένων με τις offshore προσώπων, δηλαδή προς όσους κατέχουν, μισθώνουν ή έχουν αγοράσει ακίνητα από offshore, πρόσωπα τα οποία είναι συνήθως οι αφανείς εταίροι αυτών των εταιριών.

Είναι προφανές ότι από τον έλεγχο των offshore μπορούν εισρεύσουν τάχιστα αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί κάποιος να υπολογίσει τον μέσο όρο των ελεγχθέντων εταιρειών  και των καταλογισθέντων προστίμων για να δει ότι μπορούν να εισρεύσουν τουλάχιστον 2,5- 3 δις ευρώ

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση  του Υφυπουργού ότι είναι ικανοποιημένος με  τους ρυθμούς ελέγχου των εταιρειών αυτών. Απέφυγε δε να απαντήσει για το ποσοστό είσπραξης επί των βεβαιωθέντων ποσών.", σημειώνει σε ανακοίνωσή του κ. Τσούκαλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις