Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στου Μαξίμου… μετρούν «κουκιά» - Έχουν βρει, λένε, τους 175 βουλευτές

Στου Μαξίμου… μετρούν «κουκιά» - Έχουν β...

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Έθνος, και ο Αχαιός Γιώργος Νταβρής

Με το «κυνήγι των 180 ναι» ασχολούνται στο Μαξίμου. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν προσεγγίσει τους ανεξάρτητους βουλευτές και έχουν παραδώσει στον κ. Σαμαρά μια πρώτη χαρτογράφηση των προθέσεών τους, ενόψει της Προεδρικής εκλογής.

Τα «ναι» μπορούν να φτάσουν στα 175

Αυτή τη στιγμή στη Βουλή υπάρχουν δύο ομάδες ανεξάρτητων βουλευτών, οι 16 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και οι 7 Ανεξάρτητοι. Με τη ΝΔ να αριθμεί 127 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 28, τους Ανεξάρτητους Έλληνες 13 και τη ΔΗΜΑΡ 10, η πρώτη χαρτογράφηση, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 174 και 175 «ναι».

Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος αριθμός, ειδικά στην περίπτωση που το κλίμα στην οικονομία βελτιωθεί, είναι πολύ πιθανό στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία να προκύψει ο μαγικός αριθμός των 180 «ναι».

Πολύ κοντά στο «ναι» φέρονται να είναι οι προερχόμενοι από την κεντροδεξιά Β. Καπερνάρος, Γ. Νταβρής, Μ. Ιατρίδη, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Β. Πολύδωρας, Γ. Κουράκος, Π. Μελλάς.

Την ίδια ώρα οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Βασ. Οικονόμου και Κατ. Μάρκου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν την εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Οι Χρ. Αηδόνης, Ελ. Κουντουρά και Π. Χαϊκάλης και οι δύο πρώην της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας και Χρυσ. Αλεξόπουλος αν και δεν έχουν ακόμη «ανοίξει» τα χαρτιά τους θεωρούνται πιο κοντά στο «ναι».

Στους αναποφάσιστους, όσους δηλαδή θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να πουν το μεγάλο «ναι», είναι οι Μ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Γ. Δημαράς και Γαβ. Αβραμίδης.

Οι Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, και Θόδωρος Παραστατίδης οι οποίοι είναι πιο κοντά στο «όχι», μαζί με τον Πέτρο Τατσόπουλο φέρονταν να διακινούν κείμενο με το οποίο τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού, κάτι το οποίο οι ίδιοι διαψεύδουν.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheTOC ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για προσέλκυση 180 βουλευτών.

Η Κουμουνδούρου με τους 71 βουλευτές αναζητεί άλλους 49 για τον αριθμό των 120 που μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή και οδηγούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι ανεξάρτητοι Π. Τατσόπουλος, Ωδ. Βουδούρης, Χρυσ. Γιαταγάνα, Θ. Παραστρατίδης, Ρ. Μακρή, Θ. Τζάκρη και Μ. Μπόλαρης ψηφίζουν «όχι», οι ΑΝΕΛ έχουν 13 βουλευτές, το ΚΚΕ 12, η ΔΗΜΑΡ 10 και η Χ.Α. 16.

Με απλά μαθηματικά το «όχι» είναι πιο κοντά απ' ότι το «ναι». Ωστόσο στην πολιτική η γλώσσα των αριθμών δεν λέει πάντα την αλήθεια.

Για τους γνωρίζοντες τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την 5η και τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και πολύ περισσότερο από τη συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης και την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Βεβαίως κρίσιμος παράγοντας για την Προεδρική εκλογή θα είναι και το γεγονός ότι σε περίπτωση εκλογών οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ θα πάνε σπίτια τους.

 

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις