Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το thebest.gr στ΄ άδυτα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Αγ. Ανδρέα – ΔΕΙΤΕ, μέσα από το μικροσκόπιο, καρκινικά κύτταρα και γνωρίστε τη διαδικασία βιοψίας – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το thebest.gr στ΄ άδυτα του Παθολ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Το Εργαστήρι άνοιξε για το κοινό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομικής

Στ΄ άδυτα του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης το thebest.gr, ξεναγήθηκε από τους γιατρούς σε όλους τους χώρους του και σας μεταφέρει (στα βίντεο που ακολουθούν), όλη τη διαδικασία μιας βιοψίας.

Μιλήσαμε με το Διευθυντή Γεράσιμο Βανδώρο ο οποίος μέσα από την οθόνη του μικροσκοπίου του μας έδειξε δείγματα ασθενούς που πάσχει από καρκίνο του μαστού καθώς και με την Συντονίστρια Διευθύντρια Μαρία Ρεπαντη Ζηνώζη η οποία αναφέρθηκε στο έργο των παθολογοανατόμων καθώς και στην ανανέωση των μηχανημάτων που απαιτείται, αλλά έχει «παγώσει» λόγω των περικοπών στην Υγεία.

Οι παθολογοανατόμοι του εργαστηρίου (την ξενάγηση είχε αναλάβει η κυρία Γιάννα Κατσικογιάννη) μας περιέγραψαν με απλά και κατανοητά λόγια όλα τα βήματα που ακολουθούνται για μια βιοψία, από την άφιξη των δειγμάτων μέχρι το οριστικό τους πόρισμα το οποίο μεταβιβάζεται στο γιατρό που έχει επιληφθεί του κάθε περιστατικού.

Με λίγα λόγια (όπως περιγράφεται στο επίσημο πόρταλ της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής): «Η Παθολογική Ανατομική είναι ειδικότητα θεμελιώδους σημασίας για την φροντίδα του ασθενούς, που εξετάζει κύτταρα, ιστούς και όργανα ασθενών (βιοψία). Αποφαίνεται για την καλοήθεια ή την κακοήθεια και  βοηθά τον κλινικό γιατρό να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία. Αντίθετα με αυτό που πιστεύει το ευρύ κοινό η ειδικότητα ασχολείται περισσότερο με  υλικά που προέρχονται από ζώντες. Πρέπει να είναι ήδη γνωστό ότι, οποιοδήποτε τμήμα ιστού, για οποιονδήποτε λόγο αφαιρείται από ένα ασθενή, εξετάζεται από έναν παθολογοανατόμο.»

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι πάνω από το 70% των διαγνώσεων σε ένα νοσοκομείο γίνονται με την καθοριστική συμβολή του Παθολογοανατόμου.

 

Το εργαστήρι ήταν ανοικτό για το κοινό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομίας και έτσι αρκετοί συμπολίτες, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του.

 

ΔΕΙΤΕ βήμα προς βήμα όλα τα στάδια μιας βιοψίας:

 

Οι γιατροί αποκαλύπτουν τα «μυστικά» τους στα παιδιά:

 

ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη με την Συντονίστρια Διευθύντρια του Εργαστηρίου:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις