Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βενιζέλος: Έξοδος με ασφάλεια ή πορεία στο άγνωστο;

Βενιζέλος: Έξοδος με ασφάλεια ή πορεία σ...

Παρέμβαση Σκανδαλίδη: Τελειώνει ο ιστορικός συμβιβασμός με τη ΝΔ

"Σήμερα διαμορφώνονται τα διλήμματα στα οποία θα κληθούν να δώσουν απάντηση οι πολίτες", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημοκρατικής Παράταξης. Επισήμανε ότι το βασικό δίλημμα θα είναι: συμφωνία εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο με ασφάλεια ή πορεία στο άγνωστο, υπονοώντας σαφέστατα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να είναι η «ΕΛΙΑ συν» καλώντας πολίτες, προσωπικότητες αλλά και δυνάμεις που θα επιθυμούν να συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, στο συνέδριο αλλά και μετά από αυτό. Επισήμανε ότι το συνέριο θα είναι παραταξιακό και προγραμματικό στο οποίο θα συμμετέχουν το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, οι συνεργαζόμενες δυνάμεις της ΕΛΙΑΣ αλλά και νέα πρόσωπα και κινήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε την πόρτα μελλοντικής συνεργασίας σε όσα πρώην στελέχη του κόμματος αποχώρησαν από το Κίνημα που τους τίμησε σε άλλες εποχές – όπως είπε – και κατευθύνθηκαν σε άλλους πολιτικούς χώρους.

«Καλλιεργείται ένας τεχνητός διπολισμός στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στο κόμμα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι κυνηγά άπιαστες αυτοδυναμίες που δεν υπάρχουν στην κοινωνία. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα σύμβολο εθνικής συναίνεσης. Η κοινωνία δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Όποια πολιτική δύναμη δεν συναίνεσε στο παρελθόν στην εκλογή ΠτΔ το πλήρωσε ακριβά και τιμωρήθηκε από τους πολίτες, συμπεριλαμβανομενου και του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Η τριήμερη επίθεση των αγορών απευθυνόταν στην αντιπολίτευση που προκαλεί το αίσθημα της πολιτικής αβεβαιότητας στην χώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στα 7 βήματα εξόδου της χώρας από την κρίση.

Για το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι έχει την ευθύνη εξόδου της χώρας από την κρίση κατά το 80% με τις κυβερνήσεις του 2009-2011 ενώ συνεργάστηκε και με τις άλλες κυβερνήσεις που ακολούθησαν την πολιτική που χάραξε το Κίνημα.

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι σύμφωνα με επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού αντιστοιχεί στο 115% του ΑΕΠ και εξήγησε ότι μία ενδεχόμενη αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης θα μπορούσε να είναι πιο θετική από οποιαδήποτε συμφωνία με τους δανειστές.

Ο στρατηγικός ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης είναι η διασφάλιση της Εθνικής σταθερότητας, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Εξήγησε  ότι πέραν την πολιτικής ή κυβερνητικής σταθερότητας και της θεσμικής σταθερότητας που αντιπροσωπεύει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει και η Εθνική σταθερότητα που έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην εισήγησή του για τις πολιτικές θέσεις αμέσως μετά την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι ο ιστορικός συμβιβασμός μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην κυβέρνηση τελειώνει με την λήξη του Μνημονίου.

Αντίστοιχα ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναλύοντας τα οργανωτικά θέματα της Δημοκρατικής Παράταξης υπογράμμισε ότι πρόκειται για συμπαράταξη κομμάτων και κινήσεων και όχι για την ίδρυση νέου κόμματος.

 

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις