Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πελετίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Αιτία πολέμου η χάραξη της Πατρών - Πύργου- Η εισήγησή του έγινε... ψήφισμα

Πελετίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο: Αιτία ...

Κάθετη διαφωνία, τόσο με τη χάραξη της Ολυμπίας Οδού, όσο και με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου

17.25 Την κάθετη διαφωνία του, τόσο με τη χάραξη της Ολυμπίας Οδού, όσο και με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου εξέφρασε πριν από λίγο ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει για αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του η οποία μετά έγινε ψήφισμα που πέρασε κατά πλειοψηφία, ανέφερε:

«Η Ολυμπία οδός εντάσσεται στους σχεδιασμούς για Ενιαία Διευρωπαϊκά Δίκτυα, Ευρωπαϊκή Αγορά, κόμβος μεταφορών. Είναι προφανές ότι η προτεραιότητα δεν είναι η εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών αλλά η κερδοφορία των μονοπωλίων και η γρήγορη μεταφορά των εμπορευμάτων. Η λεγόμενη «νότια χάραξη» της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου αναφέρεται στην περιοχή από το Μιντιλόγλι μέχρι πέραν της Κάτω Αχαγιάς.

Η σύμβαση παραχώρησης είναι προς όφελος της κοινοπραξίας κατασκευαστών (Vinci, Hochtief, J&P ΑΒΑΞ, Άκτωρας, ΤΕΡΝΑ). Η χάραξη διευκολύνει τη μείωση του κατασκευαστικού κόστους, αδιαφορώντας για τις οικιστικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σταθερός σχεδιασμός, είναι η πρακτική της ύπαρξης διοδίων, όπως έχει γίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις, δηλαδή η οικονομική αφαίμαξη του λαού μας

Οι εξελίξεις με την Ολυμπία οδό επιβεβαιώνουν τη δική μας εκτίμηση για τις στοχεύσεις του έργου. Συντμίζονται  τα έργα που αφορούν την Πάτρα (π.χ. αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Αθήνα), ενώ η επικαιροποίηση προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Επίσης, υπάρχουν νέες προκηρύξεις που παραχωρούν τμήματα της οδού (όπως Πάτρα – Πύργο, Πύργο - Τσακώνα).

Για μας, αποτελεί αιτία πολέμου η χάραξη, γιατί καταστρέφει την οικιστική δομή, συνδέεται με τη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Διακοφτό, όπου υψώθηκαν τείχη τεσσάρων μέτρων και έκοψαν τον οικισμό στη μέση. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Διεκδικούμε νέα Νότια Χάραξη, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των διοδίων σε όλο το εθνικό δίκτυο.

Οι παραπάνω εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι γίνονται έργα πανάκριβα για το λαό και χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις