Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανάσα ζωής σε 7χρονο παιδί που έπασχε απο λευχαιμία, απο εθελοντή δότη μυελού των οστών! Γέφυρα ...ζωής απο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Πάτρα: Ανάσα ζωής σε 7χρονο παιδί που έπ...

Το μοσχευμα στάλθηκε στην Ιταλία οπου νοσηλεύεται το παιδί

Δώρο ζωής για ένα αγγελούδι 7 ετών στην Ιταλία έδωσε με την προσφορά του δότης μυελών των οστών απο την Πάτρα!

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών δημιουργήθηκε  γέφυρα ζωής με την Ιταλία.

Ένας συνάνθρωπος μας, εθελοντής δότης μυελού των οστών που είχε εγγραφεί ως εθελοντής δότης στη δεξαμενή του "Χάρισε Ζωή - ΚΕΔΜΟΠ", του Κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκε συμβατός με ένα παιδάκι στην Ιταλία και του χάρισε το πολύτιμο μόσχευμα.

Η συλλογή του μοσχεύματος έγινε στο ΠΓΝΠ που διαθέτει πλήρες οργανωμένο Κέντρο Συλλογής και το μόσχευμα μεταφέρθηκε άμεσα με συνοδεία στην Ιταλία.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Μόνο 1 στους 1000 Έλληνες έχει δηλωθεί ως εθελοντής δότης, όταν 1 στους 8 Κύπριους είναι δότης.

Αυτό προφανώς δεν οφείλεται στην έλλειψη διάθεσης προσφοράς των Ελλήνων, αλλά στην έλλειψη ενημέρωσης.

Υπάρχει ανάγκη εγγραφής πολλών εθελοντών δοτών προκειμένου να βρεθεί ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΤΟΣ δότης ανάμεσα στους 25 εκατομμύρια δότες που υπάρχουν παγκοσμίως και ο οποίος θα έχει το προνόμιο να μπορεί  να «Χαρίσει Ζωή» σε έναν συνάνθρωπό του που πάσχει από λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά). Επίσης, λίγοι γνωρίζουν ότι η συλλογή μοσχεύματος σε περίπτωση που ο δότης κληθεί να «Χαρίσει Ζωή» πραγματοποιείται με λήψη των απαραιτήτων κυττάρων από το αίμα και όχι με λήψη μυελού των οστών.

Το " Χάρισε Ζωή - ΚΕΔΜΟΠ" ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες μυελού των οστών. ‘Ήδη μέσα από τις δράσεις του και σε λιγότερο από ένα χρόνο πέντε εθελοντές δότες του ΚΕΔΜΟΠ στάθηκαν τυχεροί και κλήθηκαν και «Χάρισαν Ζωή» σε συνάνθρωπους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.xarisezoi.gr ή να ενημερωθείτε στο τηλ. 2610997510 (Δευτ.-Παρ. 9πμ.-4μμ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις