Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι βασικές θέσεις της δημοτικής αρχής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Πάτρα: Οι βασικές θέσεις της δημοτικής α...

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού με εκπροσώπους ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων

Στην αίθουσα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου έγινε το απόγευμα της Πέμπτης συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου, με τους εκπροσώπους ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων που χρησιμοποιούν τα γήπεδα του Δήμου Πατρέων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Στη συζήτηση που ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, ο κ. Αθανασόπουλος ανέπτυξε τις βασικές θέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου της πόλης μας.

 

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του Αντιδημάρχου ήταν τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε ως νέα Δημοτική Αρχή, ελπίζοντας σε μία γόνιμη συνεργασία με στέρεες βάσεις ειλικρινούς συνεννόησης και άψογης συνεργασίας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας ως Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός σωματειακός αθλητισμός στο ποδόσφαιρο.

 

Βασική προϋπόθεση είναι η συμφωνία σε βασικές αρχές από όλους μας.

Προσδοκούμε στη θετική σας ανταπόκριση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παίρνουμε υπόψη  παρατηρήσεις, κριτική και διαφωνίες που θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων προς όφελος του Πατραϊκού λαού.

Όπως όλα τα ακίνητα του Δήμου τα γήπεδα που είναι ιδιοκτησία του αποτελούν Δημοτική περιουσία, άρα η συντήρηση και η ομαλή λειτουργία τους, είναι υποχρέωση του Δήμου.

Διευκρινίζουμε πως από τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και του «Καλλικράτη»,  επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο κοινωφελή δραστηριότητα ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα, η οποία δεν αποδίδει οικονομικό όφελος.

Επίσης σύμφωνα με τον νέο Οργανόγραμμα  του Δήμου, ο καθορισμός της χρήσης γίνεται από το τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου.

Για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων προχωρήσαμε στον ορισμό υπευθύνων γηπέδων, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη παρακολούθησης της λειτουργίας του κάθε γηπέδου, καθώς και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων  που παρουσιάζονται καθημερινά προκειμένου να δίνεται τάχιστα η λύση τους μέσω των αρμοδίων τμημάτων και διευθύνσεων του Δήμου.

Οι υπεύθυνοι είναι οι εξής:

-Γενικός υπεύθυνος Δημοτικών γηπέδων: Βουκελάτος Βασίλειος

-Για τα Δημοτικά γήπεδα Δρεπάνου, Ροϊτίκων, Κ. Καστριτσίου: Κώστας Καραγκούνης.

-Για τα Δημοτικά γήπεδα Βραχναϊκων, Μιντιλογλίου, Σαραβαλίου «Κ. Ζάρας»: Γεωργακόπουλος Ηλίας

-Για τα Δημοτικά γήπεδα Ρίου, Ζαρουχλεϊκων, Παραλίας: Βουκελάτος Βασίλειος.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Ο νέος νόμος «Καλλικράτης» -συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού- δίπλα στα παλιά πρόσθεσε και νέα εκρηκτικά προβλήματα διαχειριστικού (που ορισμένα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε) αλλά κυρίως οικονομικού χαρακτήρα προβλήματα.

 

Η νέα Δημοτική αρχή έχει σαν στόχο:

Α.      ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ και ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Κατατέθηκαν με ενέργειες του τμήματος Άθλησης και σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο πλήρης φάκελος προς έλεγχο καταλληλότητας και αδειοδότησης των εξής Δημοτικών Γηπέδων:

-Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Ρίου.

-Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Σαραβαλίου Κ. Ζάρας.

-Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Ζαρουχλεΐκων.

-Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Βραχνεΐκων.

-Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Μιντιλογλίου.

-Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων.

Προετοιμάζεται επίσης η συγκέντρωση στοιχείων και για τα υπόλοιπα δημοτικά γήπεδα με σειρά προτεραιότητας καθώς στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχαν γίνει ενέργειες.

Β.      ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.

Πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η εξασφάλιση της αναγκαίας  συντήρησης των Δημοτικών γηπέδων (υλικά, κατασκευές, βλάβες, έξοδα ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ κ.λπ).

Θα είμαστε εντελώς έτοιμοι με την νέα αγωνιστική περίοδο που συμβαδίζει με την νέα οικονομική περίοδο και το νέο προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων επειδή υπάρχουν αντικειμενικού χαρακτήρα δυσκολίες.

Επιθυμία μας είναι οι ακαδημίες της κάθε ομάδας να έχουν πρόσβαση στα Δημοτικά Γήπεδα σε συνεργασία με τον Δήμο εξετάζοντας τις συγκεκριμένες συνθήκες δημιουργίας προϋποθέσεων ώστε να είναι πραγματικά δωρεάν η παραχώρησης χρήσης. Είναι ένα θέμα που θα επανέλθουμε.

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Η φιλοσοφία της νέας Δημοτικής αρχής και στον χώρο του αθλητισμού ότι ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και καρπώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι με διάφορους τρόπους και μεθόδους όσο γίνεται στα πλαίσια αυτού του άδικου – εκμεταλλευτικού κοινωνικού οικονομικού συστήματος να επιστρέφει στα χέρια τους για την ικανοποίηση βασικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Γι αυτό ζητάμε τη συμβολή σας στη δημιουργία ενός διεκδικητικού κινήματος που θα απαιτεί την οικονομική επιχορήγηση από την Κυβέρνηση και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

1.       Για την ολοκληρωμένη συντήρηση και λειτουργία των υπαρχόντων Αθλητικών εγκαταστάσεων

2.       Την δημιουργία νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση των υπαρχόντων, από τον τεράστιο όγκο χρήσης που γίνεται και λειτουργώντας παράλληλα θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των Αθλητικών Σωματείων και θα δώσουν στον Πατραϊκό Λαό και στα παιδιά μας σωστές διεξόδους προς τον αθλητισμό.

 

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

 

Στα Δημοτικά Γήπεδα –κατέληξε ο κ. Αθανασόπουλος- στα οποία έχει ζητηθεί παραχώρηση χρήσης με αίτηση από αθλητικά σωματεία προς τον Δήμο Πατρέων τα κριτήρια που θέτουμε είναι τα παρακάτω:

α) Ομάδα περιοχής

β) Ομάδες Ανώτερης κατηγορίας

γ) Ομάδες Διαμερίσματος και Παράδοσης

δ) Ομάδες Όμορου Διαμερίσματος

ε) Άλλες ομάδες & περιστασιακά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις