Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Σιώπησαν οι καμπάνες της Παντάνασσας - Λαχειοφόρος για την συγκέντρωση χρημάτων για την αποπληρωμή του δανείου του ναού

Πάτρα - Σιώπησαν οι καμπάνες της Παντάνα...

Η κλήρωση θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου 2014, στο τέλος της Θείας λειτουργίας

Εδώ και λίγο καιρό λόγω εργασιών που γίνονται στο κωδωνοστάσιο του ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών έχουν «σιωπήσει» οι καμπάνες και δεν χτυπάνε.

Αυτό διευκρίνισε απευθυνόμενος στους πιστούς ο προιστάμενος του ιερού ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, την περασμένη Κυριακή στο τέλος της Θείας λειτουργίας.

Επίσης αναφέρθηκε εν συντομία στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και έχει να κάνει με το δάνειο που αναγκάστηκε να πάρει ο ιερός ναός της Παντάνασσας για τις εργασίες στήριξης και τοποθέτησης των σιδερένιων δοκών εντός και εκτός του σεισμόπληκτου ναού, πριν το έργο αποκατάστασης του ναού μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (καθώς οι διαδικασίες ένταξης καθυστερούσαν).

Ως γνωστό οι εργασίες που τελούν υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το Πάσχα του 2015 (όπως είπε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος) οπότε και πλέον ο ιστορικός ναός της Παντάνασσας θα παραδοθεί και πάλι προς χρήση και λειτουργία. Το δάνειο αυτό που είχε πάρει ο ναός από την τράπεζα, δεν είναι αμελητέο και η εκκλησία δυστυχώς επιβαρύνεται κάθε μήνα με δόση που σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης κάποιων χρημάτων που θα βοηθήσουν να μειωθεί αυτό το δάνειο, ανακοινώθηκε νέα λαχειοφόρος με πέντε δώρα (ανάμεσα τους ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο Sony Xperia, μία αγιογραφημένη εικόνα και ένα μίξερ). Η κλήρωση της λαχειοφόρου θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου 2014. Ο κάθε λαχνός κοστίζει 5 ευρώ.

Πάντως όπως είπε ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, δυστυχώς επικρατεί η παρεξήγηση, να θεωρούν πολλοί πως επειδή το έργο αποκατάστασης του ναού εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (προυπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου) το πρόβλημα της Παντάνασσας λύθηκε. Το πρόβλημα παραμένει και έχει να κάνει με το δάνειο που προηγήθηκε και αποτελεί σοβαρή οικονομική δέσμευση αυτή τη στιγμή για το ναό.

Οι λειτουργικές ανάγκες του ναού εξυπηρετούνται τα τελευταία δύο - τρία χρόνια στον μικρό λυόμενο ναό παραπλεύρως, στην οδό Βότση και Υψηλάντου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις