Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόσχα: Αμερικανικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών χωρίς εντολή ΟΗΕ συνιστούν παραβίαση διεθνούς δικαίου

Μόσχα: Αμερικανικές επιδρομές κατά τζιχα...

Το σχόλιο της Μόσχας έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα πως έχει δώσει το «πράσινο φως» για επέκταση των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες πως τυχόν αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος χωρίς την έγκριση της Δαμασκού, ακόμα κι αν έχουν ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος, θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου έστειλε την Πέμπτη η Ρωσία.

«Είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε αυτό το κακό τηρώντας απόλυτα τις πρακτικές του διεθνούς δικαίου [...] και με σεβασμό για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκατσέβιτς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη σεβασμού για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΗΕ γενικότερα.

Σε ακόμη πιο αυστηρή προειδoποίηση προχώρησε η Δαμασκός, σημειώνοντας πως κάθε παρέμβαση στο έδαφός της από τρίτη χώρα θα συνιστά επιθετική ενέργεια.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πως έχει δώσει το «πράσινο φως» για επέκταση των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά και για συνέχιση των βομβαρδισμών στο Ιράκ.

Ωστόσο, ο κ. Ομπάμα απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τους αντικαθεστωτικούς ως «αντίβαρο» στην εξάπλωση των εξτρεμιστών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις