Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Αισιόδοξα τα νέα για τον σεισμόπληκτο ναό της Παντάνασσας - Θα ανοίξει το ερχόμενο Πάσχα

Πάτρα - Αισιόδοξα τα νέα για τον σεισμόπ...

Αυτό ανέφερε στην φετινή πανήγυρη, την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ευχάριστα και αισιόδοξα είναι τα νέα για τον ιστορικό ιερό ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα που τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο ανακατασκευάζεται έχοντας ενταχθεί στο Ευρωπαικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και έχοντας την γενική επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο ναός που χρονολογείται από το 1859 και τον Ιούνιο του 2008 υπέστη σοβαρές ζημιές ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτες, επισκευάζεται και αναστηλώνεται τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του κι όπως ανέφερε από το λυόμενο εκκλησάκι παραπλεύρως στην οδό Βότση και Αλεξίου Υψηλάντου όπου και έγινε φέτος η ιερά πανήγυρη του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 στην Θεία λειτουργία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο κυρίως ναός θα είναι έτοιμος να ανοίξει και πάλι για τους πιστούς την περίοδο του Πάσχα του 2015, δηλαδή τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Ευελπιστώ ότι όλα θα είναι έτοιμα έως το ερχόμενο Πάσχα», ανέφερε στο εκκλησίασμα ο κ.κ. Χρυσόστομος, επιθυμία του οποίου είναι όταν με το καλό παραδοθεί προς χρήση ο ιερός ναός που αποτελεί και κεντρικότατη ενορία της Πάτρας, σημαντική σε σπουδαιότητα μετά τον ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα και τον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην χρειαστεί ξανά στο μέλλον να μπουν σκαλωσιές και να γίνουν τυχόν συμπληρωματικά έργα.

Είναι γεγονός ότι από την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, παραμονή της εορτής της Παντανάσσης, πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την χάρη της Παναγίας Παντάνασσας παρά τον άστατο, βροχερό καιρό. Εκατοντάδες χιλιάδες ήσαν αυτοί που αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και ήρθαν μέχρι την ιστορική ενορία της Πάτρας να ανάψουν το κερί τους, να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα και να λάβουν ευλογία και άρτο.

Ωστόσο καθώς πολλοί είναι κι αυτοί που λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών δεν τα κατάφεραν, όπως ανέφερε στο thebest.gr ο προιστάμενος του ιερού ναού Παντανάσσης, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Α. Παπαδόπουλος, μετά από συνεννόηση με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού πάρθηκε η απόφαση, ο λυόμενος ναός να παραμείνει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ καθημερινά όλη την τρέχουσα εβδομάδα ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να έρθουν και να προσκυνήσουν.

Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία την Δευτέρα το πρωί, τον Θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελιστρίας ενώ ανάμεσα στο κοινό που κατέκλυσε το ναό ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος στο νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κ.α.

Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα, στις 18.30, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση προς την Παναγία  όπου λειτούργησε και μίλησε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών «Λύχνος».

Σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία όπου προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, προιστάμενος του ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος.

Ο εορτασμός της Παναγίας Παντάνασσας στον ομώνυμο ιερό ναό της Πάτρας είθισται πάντα να ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου που η εκκλησία μας τιμά και εορτάζει με ξεχωριστή ευλάβεια και κατάνυξη την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις