Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για "όργιο" παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ - Στο... μικροσκόπιο και η ερώτηση του Αχαιού βουλευτή Ν. Τσούκαλη

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για "...

"Υποψήφιοι από το... παράθυρο"

Τα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, όπως επισημαίνει το zougla.gr, βάζουν σε νέους δικαστικούς μπελάδες τους υπευθύνους του διαγωνισμού, αλλά και προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Υποψήφιοι από το... παράθυρο

Ο φάκελος συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία, από τα οποία φέρεται να προκύπτουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί "κατά το δοκούν" άλλων δημοσιογράφων, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα οποία αναμένεται ν' αξιολογηθούν πλέον και ποινικά, τη μεγάλη δεξαμενή των παρατυπιών αποτέλεσε η επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, και η μεγαλύτερη "ελαστικότητα" των όρων της προκήρυξης, καθώς οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης φέρονται να έβαλαν υποψήφιους από… το παράθυρο, για να μπορέσουν να "πετάξουν" άλλους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.

Ανάμεσα στα στοιχεία που τίθενται πλέον στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης είναι και η ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Στο φάκελο υπάρχουν, επίσης, δημοσιεύματα που αφορούν και την καταγγελλόμενη εμπλοκή του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των "αμαρτωλών" ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Μακρυδημήτρης διετέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ "Έργο Πολιτών", αλλά το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, για ν' αποφύγει το δικαστικό έλεγχο».

Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν, λόγω συνάφειας, με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου Πταισματοδίκη, ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού.

Τα "ανομήματα", ωστόσο, του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ, που παραμένει ύστερα από οχτώ μήνες ακόμη σε εξέλιξη, φαίνεται πως δεν έχουν τέλος, προκαλώντας γι' άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις