Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μαρία Αλεξέα: Η πρέσβειρα του αρχαίου κόσμο, αλλά και το "θύμα" ενός μεγάλου οίκου μόδας

Μαρία Αλεξέα: Η πρέσβειρα του αρχαίου κό...

Η Μαρία Αλεξέα μιλάει στο Beau Sillage

Η Μαρία Αλεξέα, καταγόμενη από το χωριό Αλαγονία του Ταϋγέτου, είχε από την παιδική ηλικία μια μεγάλη αγάπη για τη φύση. Αναζητώντας μέσα από τη φύση όμορφες μορφές, προσπάθησε να βρει τις κινήσεις που εξέφραζαν αυτές τις μορφές. Παρατηρώντας προσεκτικά το έργο της, βλέπουμε ένα σώμα να ταλαντεύεται ρυθμικά, σαν να το φύσηξε ο άνεμος, επιτυγχάνοντας την τέλεια απομίμηση του δέντρου, του κύματος ή του σύννεφου, και όλων των φυσικών δυνάμεων που στην ελληνικά μυθολογία εκπροσωπήθηκαν από τους θεούς και τις νύμφες και αργότερα εκφράστηκαν σε όλες τις σπουδαίες μουσικές του Μπαχ και του Μπετόβεν.

Η ταλαντούχα καλλιτέχνης Μαρία Αλεξέα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σπουδών στη Μουσική (Δίπλωμα Τσέλο, Βίρτσμπουργκ, Γερμανία), σπουδές στο χορό στο Σάλτσμπουργκ, Κινηματογραφικών Σπουδών στη Σχολή Σταυράκου, καθώς και την Επιστήμη (Diploma of Neuroscience, Sussex University, Ηνωμένο Βασίλειο) και τη Φιλοσοφία (Πλατωνική φιλοσοφία της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου).

Έχει δώσει πολλά κονσέρτα στην Ευρώπη και είχε εκθέσει την τέχνη της στη Χαϊδελβέργη και Φλωρεντία. Η τελευταία και πιο σημαντική έκθεση ήταν αυτή που έλαβε χώρα στο παλάτι του Jaegerhof (Goethe Museum Düsseldorf) υπό τον τίτλο «Το Ελληνικό όνειρο του Γκαίτε”.

Η Μαρία Αλεξέα μιλάει στο Beau Sillage για την τέχνη, το έργο της αλλά και την δυσάρεστη δικαστική διαμάχη της με τον γαλλικό οίκο Hermès που έκανε χρήση της φωτογραφίας της (κεντρική φωτογραφία) εν αγνοία της.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight