Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αχαΐα: Η Γωγώ Τσαμπά στο 19ο Φεστιβάλ Σταφίδας

Αχαΐα: Η Γωγώ Τσαμπά στο  19ο Φεστιβάλ Σταφίδας

Από 18 έως 23 Ιουλίου.

Χορευτικά, Ποδηλατικός αγώνας, Θεατρική παράσταση, Λίχνισμα ξερής σταφίδας σε μάκινα, Τιμές σε παλαιούς εργάτες, η Γωγώ Τσαμπά και άλλα, στο 19ο Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι από 18 έως 23 Ιουλίου.

Το φετινό 19ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2014, που διοργανώνει ο Σύλλογός Γρηγόρι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 9:00 μ. μ θα πραγματοποιηθεί, στην πλατεία του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό,                     το 15ο Ελληνικό παραδοσιακό χορευτικό πανόραμα. Συμμετέχουν οι Χορευτικοί Όμιλοι: Λαογραφικός Όμιλος Αγρινίου «Συντροφιά με την παράδοση», Ηπειρώτικη Αδελφότητα Αιγιάλειας, Παμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και περιχώρων, Πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο Δήμου Ήλιδας, Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου», και Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους υπεύθυνους των Χορευτικών Ομίλων και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός για όλους

Την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 7:00 μ. μ. θα διεξαχθεί ο 14ος ΠοδηλατικόςΑγώνας, με προεκκίνηση από την Πλατεία Υψηλών Αλωνιών στο Αίγιο, και διαδρομή: οδός Σολωμού – Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Ζωοδόχου Πηγής – Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Πατρών – Αριστερά προς Άγιο Κωνσταντίνο – Θέση Άγιος Νικόλαος) – Αγώνας (Θέση Άγιος Νικόλαος – Μερτίδι – Λάκκα – Τούμπα – Γρηγόρι, όπου θα είναι και ο τερματισμός)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 16 Ιουλίου, στο [email protected] και στο τηλ.6937430829.

Θα απονεμηθούν Κύπελλα-μεταλλεία στους νικητές και Αναμνηστικά Διπλώματα  Συμμετοχής.

Επίσης την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 9:00 μ. μ. στην Πλατεία Γρηγόρι Αιγιαλείας θα παρουσιαστεί, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, η Θεατρική Παράσταση –Κωμωδία: «Υπάρχει και φιλότιμο», από τον Ερασιτεχνικό Θεατρικό Όμιλο Λεχαινών «Ε.Θ.Ο.Λ.». Στην παράσταση θα συμμετέχει και η χορωδία Μυρτουντίων Λεχαινών.

 

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου στην Πλατεία του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική εκδήλωση του 19ου Φεστιβάλ Σταφίδας, «η Γιορτή Σταφίδας» που θα περιλαμβάνει:

  • Επίδειξη λιχνίσματος αποξηραμένης σταφίδας σε μάκινα.
  • Εκθέσεις: εργαλείων καλλιέργειας της σταφίδας, γεωργικών μηχανημάτων από τον Αγροτικό οίκο Γεωργίου, και τοπικών προϊόντων.
  • Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος θα αποδώσει αναμνηστικά «τιμής ένεκεν» σε παλαιούς εργάτες, από την Άρτα και τα Καλάβρυτα, για την προσφορά τους στην καλλιέργεια της σταφίδας (σκάψιμο, τρύγο).
  • Θα προβληθεί το υλικό του φωτογραφικού λευκώματος για τη σταφίδα σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ «οι δρόμοι της σταφίδας», παραγωγή του Συλλόγου Γρηγόρι.
  • Θα διατεθεί δωρεάν συσκευασμένη σταφίδα, (Προσφορά της ΕΑΣ Αιγιαλείας).
  • Και μετά Δημοτικό-Λαϊκό γλέντι με μουσική από ορχήστρα με την Γωγώ Τσαμπά, με είσοδο και πίστα ελεύθερη για το κοινό.

 

Το 19ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2014 πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί το κοινό να παρακολουθήσει και να τιμήσει με την παρουσία του, όπως και σε όλα τα προηγούμενα Φεστιβάλ Σταφίδας,  τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, που σκοπό έχουν την ανάδειξη του τοπικού  προϊόντος της σταφίδας και την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Επικοινωνία: 6972124164

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View