Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γνωρίζετε τα πραγματικά αίτια της τριχόπτωσης; Ξέρετε πότε τα συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

Γνωρίζετε τα πραγματικά αίτια της τριχόπ...

Για δωρεάν προσωπική διάγνωση και συμβουλές για την υγεία των μαλλιών σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στη κλινική της Bergmann Kord

Τις περισσότερες φορές η τριχόπτωση είναι για γενετική προδιάθεση που πλήττει και τα δύο φύλλα. Ο βασικός παράγοντας στην τριχόπτωση είναι η κληρονομικότητα, η οποία καθορίζει τη μεταφορά του σχετικού γονιδίου. Η πιο συχνή μορφή τριχόπτωσηςονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία ευθύνεται για το 90% της τριχόπτωσης που πλήττεικυρίως τους άνδρες, αλλά και μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Γενικότερα όσον αφορά στα μαλλιά μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η υγεία τους επηρεάζεται από την γενικότερη υγεία και κατάσταση του οργανισμού μας. Ειδικά το οξειδωτικό stress, που ευθύνεται και για την επιτάχυνση της γήρανσης, μπορεί να οδηγήσει τους θύλακες των τριχών σε υπολειτουργία με αποτέλεσμα τα αδύναμα μαλλιά ή και την τριχόπτωση. Ακόμη, σε περιόδους έντονου συναισθηματικού stress εμφανίζονται συνήθως -σε άτομα με κληρονομική προδιάθεση- διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η Γυροειδής Αλωπεκία. Συναισθηματική αιτιολογία έχει και η Τριχοτιλλομανία, όπου ο ψυχαναγκασμός του ατόμου το ωθεί σε συστηματικές ενέργειες ξεριζώματος των μαλλιών.

Επιπλέον αίτια είναι οι μακροχρόνιες δίαιτες για απώλεια βάρους που γίνονται δίχως παρακολούθηση, η κακή διατροφή, τα προϊόντα στάιλιγκ, οι παθήσεις του θυρεοειδούς κ.τ.λ.

Και φυσικά αρκετοί από εμάς παρατηρούμε αυξημένη τριχόπτωση σε περιόδους έντονου stress, που όμως συνήθως είναι αντιστρέψιμο φαινόμενο και τα μαλλιά αρχίζουν να επανέρχονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Κάθε περίπτωση τριχόπτωσης είναι ξεχωριστή και απαιτείται επιστημονική διάγνωση από τους ειδικούς που στη συνέχεια, βάσει των αποτελεσμάτων, θα προτείνουν την καλύτερη λύση και πως μπορεί αυτή να εφαρμοστεί.

Τα πρώτα δείγματα τριχόπτωσης στις γυναίκες αλλά και στους άντρες συνήθως είναι μία αύξηση στον αριθμό τριχών που βλέπουμε στα χέρια μας ή στην πετσέτα κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Μόλις λοιπόν αντιληφθούμε τα πρώτα σημάδια, καλό είναι να κάνουμε ένα διαγνωστικό έλεγχο ή ακόμα και ένα τριχοριζόγραμμα ώστε να μπορέσει ένας ειδικός να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της τριχόπτωσης.

Η φροντίδα των μαλλιών από την Bergmann Kord

Με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στη φροντίδα των μαλλιών, η κλινική μαλλιών BERGMANN KORD διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την εξασφάλιση της καλής υγείας των μαλλιών, με παράλληλη φροντίδα του δέρματος της κεφαλής.

Για δωρεάν προσωπική διάγνωση και συμβουλές για την υγεία των μαλλιών σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στη κλινική της Bergmann Kord στις νέες εγκαταστάσειςστη Πάτρα (Αγίου Ανδρέου 111, Τηλ2610 424545) ή επικοινωνήστε με τους ειδικούς της κλινικής μέσω τουwww.kord.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight