Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Π.Α.ΜΕ. Αχαΐας: Να μην γίνουν αποδεκτές οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες των Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών

Π.Α.ΜΕ. Αχαΐας: Να μην γίνουν αποδεκτές ...
Χριστακόπουλος Θάνος

"Να εμποδιστούν τα μέτρα σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία Αχαΐα του ΠΑΜΕ τονίζει πως θα πρέπει "να εμποδιστούν τα μέτρα σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων, για να μην γίνουν αποδεκτές οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες". Αναλυτικά:

"Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα , όλους τους εργαζόμενους, τους νέους- ανέργους, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που οργανώνει το Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, την Παρασκευή 6 Ιούνη στις 7:30 πλατεία Γεωργίου ενάντια στις απολύσεις και την «αξιολόγηση».

Δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, 48 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών - των οποίων οι κλάδοι έχουν καταργηθεί - κινδυνεύουν να απολυθούν τις προσεχείς μέρες και άλλοι 51 μπορούν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση σε λίγους μήνες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημοσίου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Καμιά αναμονή για λύσεις "από τα πάνω", από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς "σωτήρες".

Καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες. Ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, τη λεγόμενη αξιολόγηση, 11 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Στο Δημόσιο δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης και με συλλογικές αποφάσεις τα καταθέτουμε μέσω των σωματείων στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Οργανώνουμε την πάλη και την αντίσταση των εργαζομένων με όλους τους τρόπους και όλα μέσα (αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, συλλογή υπογραφών, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας - καταλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες κ.ά.). Κανένας προϊστάμενος - κανένας διευθυντής να μη γίνει αξιολογητής.

Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές. Στην Εκπαίδευση δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης.

Όλοι στον Αγώνα! Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα!
Δε θα δεχθούμε καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα.
Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Όχι στη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης.

-Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

- Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική- για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού!».

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις