Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Στις καλένδες φαίνεται να οδεύει η μελέτη και κατασκευή της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας

Ν. Τσούκαλης: Στις καλένδες φαίνεται να ...

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης και του έργου Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Πάτρας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Στις καλένδες φαίνεται να οδεύει η μελέτη και κατασκευή του δημοσίου έργου της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας, παρά την έγκριση της πρότασης για τη χρηματοδότηση της μελέτης από το Πράσινο Ταμείο, την οποία κατέθεσαν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και η εταιρεία ’Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις‘ και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε για τον σκοπό αυτό τον Νοέμβριο του 2013 από τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Δημαρά, και την ΕΑΧΑ Α.Ε..

Μετά την κατάργηση της ΕΑΧΑ Α.Ε. και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και όλων των Δημοσίων Έργων και Μελετών σε εξέλιξη στη Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών (ΔΕΕΑΠ) του ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τον Νόμο 4250/2014 (ΦΕΚ 74Α/2014), δεν υπάρχουν νεώτερες γνωστές εξελίξεις για τη μελέτη και το έργο. Ο Δήμαρχος Πατρέων έχει ζητήσει ακρόαση από τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΚΑ, η οποία εκκρεμεί, και οι φορείς της πόλης ανησυχούν ότι η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του φορέα θα καθυστερήσει επ’ αόριστον το έργο με κίνδυνο της απώλειας της χρηματοδότησής της.

Επειδή το έργο της ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων αποτελεί κρίσιμο θέμα τόσο για τον υπό εξαφάνιση δημόσιο χώρο της Πάτρας και την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την αρμόδια ΔΕΕΑΠ του ΥΠΕΚΑ τους τελευταίους μήνες που αφορούν την ως άνω μελέτη και σε ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την υλοποίηση της μελέτης Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Πάτρας; Ποιο το χρονοδιάγραμμα της μελέτης και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στην κατασκευή του έργου;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις