Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι άλλος μετεωρίτης έπεσε στη Ρωσία! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κι άλλος μετεωρίτης έπεσε στη Ρωσία! ΔΕΙ...

Ξύπνησαν μνήμες από την πτώση μετεωρίτη στην πόλη Τσέλιαμπινσκ

Έγινε η νύχτα μέρα στην πόλη Μουρμάνσκ της βόρεια Ρωσίας από την πτώση ενός μετεωρίτη. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι που είδαν μπροστά στα μάτια τους τη στιγμή της έκρηξης.

Ήταν 02:10 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν πολλοί οδηγοί που βρίσκονταν στους δρόμους της πόλης είδαν μια φωτεινή μπλε ουρά να εμφανίζεται στον ουρανό και να εκρήγνυται στον αέρα.

Αμέσως ξύπνησαν μνήμες από την πτώση μετεωρίτη στην πόλη Τσέλιαμπινσκ. Αυτή τη φορά δεν προκλήθηκαν ούτε τραυματισμοί ούτε και ζημιές.

Οι περισσότεροι παρατηρητές αναγνώρισαν το αντικείμενο ως μετεωρίτη, αλλά επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε και διαψευστεί αλλά ούτε και κανείς ξέρει που μπορεί να προσγειώθηκαν τα συντρίμμια του.

Άλλοι πάλι πιστεύουν πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για διαστημικό σκουπίδι που "επέστρεψε" στην ατμόσφαιρα.

Ενώ δεκάδες τόνοι κοσμικής σκόνης φτάνουν την ατμόσφαιρα της Γης καθημερινά, ο αριθμός των μετεωριτών που φτάνουν στην επιφάνεια μπορεί να είναι 500 το χρόνο, στην πλειονότητά τους πολύ μικροί, και οι επιστήμονες δεν έχουν ακριβή υπολογισμό.

Η πιο θεαματική έκρηξη μετεωρίτη των τελευταίων χρόνων έγινε πέρσι στο Τσέλιαμπινσκ, στα Ουράλια Όρη, όταν το αστρικό σώμα εξερράγη στον ουρανό με ισχύ ίση με 40 ατομικών βομβών σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα, τυφλώνοντας και κουφαίνοντας προσωρινά εκατοντάδες ανθρώπους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις